V. Jótékonysági Bál

A Ráday Kollégium károsultjain segítenek a bevétellel. A bál február 23-án lesz a Symphonia étteremben. Jegyek, támogatójegyek és tombola a HÖK irodában kapható.

A Közművelődési és Sportbizottság pályázati kiírása

A DRHE Közművelődési és Sportbizottsága pályázatot hirdet a 2018/19-es tanév tavaszi félévére a hallgatói közművelődési és sport normatíva felhasználására.

Ösztönző lelkiség

„Ez a teológia nem lenne az, ami, ha Te nem vagy” - az Akadémiai istentiszteleten köszöntötték Bodó Sárát születésnapja alkalmából.

 

Ökumenikus közeledést és kutatást támogató pályázatok

Négy új pályázatot írt ki a Both Antal Teológiai és Kulturális Alapítvány. Összesen csaknem három millió forinttal segíti a felekezettudomány művelését, valamint a hazai történeti felekezetek jobb megismerését és közeledését. Többek között ökumenikus konferenciák, kulturális rendezvények, középiskolai és felsőoktatási programok anyagi támogatására lehet pályázni.

Különleges vonzás

Miért tanul valaki lelkésznek? Honnan és mikor jön az elhívás? Muza Blanka szerint racionálisan nem magyarázható az a belső indíttatás, amiért lelkipásztor lett. A diplomáig vezető útról beszélgettünk Blankával, aki tavaly végzett a Debreceni Református Hittudományi Egyetemen, most beosztott lelkipásztor Hosszúpályiban.

II. országos karvezetői szakmai nap

Tapasztalatcsere, kurzus és módszertan - egyetemünk ad otthont a II. országos karvezetői szakmai napnak február 9-én, szombaton. 

IV. Nemzetközi Interdiszciplináris Konferencia

Oktatókat, doktoranduszokat és  hallgatókat invitál előadói sorába a IV. Nemzetközi Interdiszciplináris Konferencia, mely 2019.03.21-én Debrecenben kerül megrendezésre. 

Élőhelyünk a Föld

A természettudományi tanítási verseny győztese Buzás Katalin, a II. helyezett Hegyesi Katalin, míg megosztott III. helyezést ért el Varga Fruzsina és Lakatos Péter. Gratlálunk!

Oldalak

Feliratkozás DRHE RSS csatornájára