Módosított intézkedési terv

 Az Innovációs és Technológiai Minisztérium 2020. augusztus 31-én a koronavírusjárvány fokozódó terjedése miatt újabb ágazati ajánlást juttatott el minden felsőoktatási intézményhez. Az intézkedési terv itt olvasható. A legfontosabb változás többek között az, hogy az Egyetem teljes területén, zárt térben és szabadtéren egyaránt, védőmaszkot kell viselnünk.

Nyilvános vita - Doktori Iskola

Ledán Muntean István református lelkipásztor, doktorjelölt A halál mint álom Az újszövetségi álom-eszkatológia a görög sírfeliratok tükrében című Ph.D-értekezésének nyilvános vitáját a honlapunkon élőben követheti csütörtökön 14 órától.

Isten előtt –négyszemközt

A 2020/21-es tanév őszi félévében is közösen figyelhetünk az ige üzenetére, az akadémiai Istentiszteletek a megszokott időben, hétfőnként a 18 órától kezdődnek a Díszteremben.

Elkezdődött a tanév

Az egyházi felsőoktatás tartalmaz plusz pedagógiai alapelvet, ugyanis életformálást is végez – mondta Fekete Károly püspök, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem tanévnyitóján. Idén szeptemberben több mint 160 hallgató kezdi meg tanulmányait az egyetemen.

Csendes Napok

Az Ünnepi Tanévnyitó Közgyűlés után kezdődnek el az idei Csendes Napok. A közösségépítő alkalom témája: „A Covid tükrében”. A szervezők ennek kapcsán szeretnének ránézni közösségként is a mögöttünk álló időszakra, hogyan is élték meg azt, egyetemünk hallgatójaként az Igében és önismeretükben elmélyülve. Két kérdésre keresve a választ: Hogyan formált mindannyiónkat egyen-egyenként az Isten, és hogyan tudunk a felismert tanulságokkal elindulni az előttünk álló évre?

Tanévnyitó

Egyetemünk szeptember 5-én 10 órától istentisztelettel kezdődő ünnepi tanévnyitó közgyűlést tart a Debreceni Református Nagytemplomban. Az alkalmat itt a honlapunkon élőben közvetítjük.

Rendszeres szociális ösztöndíj pályázat

A Debreceni Református Hittudományi Egyetem Diákjóléti Bizottsága és a HÖK Szociális Bizottsága rendszeres szociális ösztöndíj pályázatot hirdet a 2020/21-es tanév I. félévére.

Határnapok

A Debreceni Református Hittudományi Egyetem szenátusa június 16-án ülésezett. A szenátus tagjai elfogadták a 2020/2021. tanév határnapjait. A dokumentum innen letölthető.

Oldalak

Feliratkozás DRHE RSS csatornájára