Versenyeztek, játszottak, tanultak

Több mint negyven hallgató mérte össze a tudását a természettudományi vetélkedőn. Az első helyzett csapat tagjai: Csernik Krisztina, Szarka Dóra és Szabados Roland. Gratulálunk! 

2018. november 21-én, szerdán délután lezajlott az idei természettudományi vetélkedő, melyet a Természettudományi Tanszék hirdetett meg. 14 háromfős tanító szakos csapat versengett, s próbálta megoldani a tanszék oktatói által összeállított feladatsorokat. Az előkészületek során igyekeztünk elkerülni a tankönyv ízű feladatokat, így olyan kérdéssort állítottunk össze, amelyről úgy ítéltük, hogy leköti a hallgatók figyelmét és megmozgatja a képzelőerejüket. A fejtörés alatt készült képek mintha visszaigazolnák az ebbéli reményünket. A projektfeladatok prezentációját figyelve folytatódott a tavalyi trend, ugyanis a rendelkezésre álló fél óra alatt a legtöbb csapatnak sikerült jól átgondolt keretbe illesztve ismertetnie a megoldásokat, ügyelve arra, hogy a csapat minden tagja kivegye a részét a prezentációból.

A vetélkedőt a Csernik Krisztina, Szarka Dóra és Szabados Roland harmadéves hallgatókból álló csapat nyerte meg, ám díjat kaptak a 23. helyezett csapatok is, sőt a zsűri a kiemelkedő szóbeli teljesítményeket különdíjakkal jutalmazta.

Kmeczkó Szilárd