Új internetezési lehetőségek

Elindult egyetemünkön is az Eduroam rendszer, amely vezetéknélküli hálózati rendszer a kutatási és oktatási intézmények alkalmazottai és hallgatói számára világszinten ingyenes internet kapcsolódást tesz lehetővé.

Eduroam jelentése Education Roaming, mely egy intézményi szövetség, amely lehetővé teszi hallgatók és oktatók számára, hogy biztonságos módon hozzáférjenek az Internethez a WiFi-n keresztül a saját felsőoktatási intézményükben és akár egy távoli intézményből.

Miért hasznos a szolgáltatás?

  • Ingyenes
  • Világméretű szövetség
  • Biztonságosan és kényelmesen igénybe vehető
  • Felhasználóbarát
  • Mobil eszközön is használható

Az eduroam szolgáltatás használatához nem kell más, csak az UniPass felületen (drhe.unipass.hu) is használt személyes bejelentkezési nevünk (@drhe.hu végződéssel kiegészítve) és a jelszavunk.

Ide kattintva elolvashatja hogyan kell beállítani a DRHE eduroam szolgáltatást.

Az eEduroam eredetileg európai kezdeményezésként indult, de ma már világméretűvé vált, Magyarországon a KIFÜ koordinálja és működteti ezt a szolgáltatást. A résztvevők teljes listájával kapcsolatban további információk a http://www.eduroam.org oldalon találhatóak. A magyarországi eduroam szolgáltatás weboldala: https://www.eduroam.hu/

Amennyiben segítségre van szüksége, az informatikus kollégák szívesen válaszolnak a feltett kérdésekre. (Kis János, informatikus, kis [dot] janos [at] drhe [dot] hu, mellék: 18618, Fsz 22-es szoba)