Tanulmányi kirándulás           

Egyetemünk IV. évfolyamos tanító szakos hallgatói a Romológia Tanszék szervezésében és vezetésével november 6-án ismét tanulmányi kirándulásra utaztak, ezúttal Szendrőládra, ahol a halmozottan hátrányos helyzetű cigány gyermekek oktatásába nyertek betekintést. A helyi Általános Iskola 1-8. osztályaiban 4-4 órán hospitáltak hallgatóink.

Első alkalommal látogattunk ebbe az intézménybe, de végtelenül nagy szeretettel fogadott bennünket az iskola vezetése, minden dolgozója, s a gyermekek is. Kristó Rita igazgatóasszony – aki 27 éve tanít az intézményben – nagy lelkesedéssel, naprakész szakmai tudással, sok-sok tapasztalatot átadva mutatta be az iskolában folyó munkát, ahol közel háromszáz cigány gyermeket tanítanak. A nagyon tanulságos, szakmailag és emberileg is sokat nyújtó látogatás után a híres, gyönyörűen felújított Edelényi Kastélyt tekintettük meg. A 3D-s film, s a nagyszerű vezetés sok élménnyel gazdagított mindenkit. Fáradtan, de hasznos tapasztalatokkal érkeztünk vissza késő délután az egyetemhez.

Köszönjük Szabóné Kármán Judit tanszékvezető asszonynak a tanulmányi kirándulás megszervezését és vezetését, valamint egyetemünk vezetésének, hogy lehetővé tették számunkra e hasznos utazást!