Szívvel-lélekkel gyerekkel foglalkozni

"Van jövő, mert vannak olyan hallgatók, akikre jó szívvel rá lehet bízni a gyermekeket, hogy elinduljanak az életben." Először rendeztek első osztályban országos tanítási versenyt. Kiss Annamária első helyezett hallgatónknak gratulálunk!

Van jövő, mert vannak olyan hallgatók, akikre jó szívvel rá lehet bízni a gyermekeket, hogy elinduljanak az életben – mondta az országos tanítási verseny szervezője. Csákberényi-Nagy Miklósné, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem mestertanára huszonnegyedik alkalommal szervezte meg az országos tanítási versenyt. Az idei volt az első olyan alkalom, hogy a tanító jelöltek első osztályban mérték össze tudásukat. A versenyen öt felsőoktatási intézmény tanító szakos hallgatója képviseltette magát.

Idén is a mesefeldolgozás volt a téma, de most első osztályban – mondta Csákberényi-Nagy Miklósné. A szervező mestertanár szerint ez egy különleges próbatétel a versenyzőknek, ugyanis a gyerekek nemrég tanultak meg minden betűt és szöveget olvasni. A versenyzők ugyanazt a szöveget dolgozták fel a hittudományi egyetem gyakorló iskolájában, a Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola öt elsős osztályában. Első helyezett Kiss Annamária, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem hallgatója lett, második Balogh Adrienn, az Eötvös József Főiskola hallgatója, harmadik pedig Hajdu Alexandra, a Nyíregyházi Egyetemről.

A Debreceni Református Hittudományi Egyetem 1538 óta van jelen a tanítóképzésben, a tanító szakon végzők 90 százaléka három hónapon belül kap állást. Idén több mint 250-en jelentkeztek a Debreceni Református Hittudományi Egyetem tanító szakjára.