Szarvasi vízitábor

Debreceni Református Hittudományi Egyetem Vízi Telep

A szállás helye: Szarvas. A tábor gyönyörű környezetben, az Erzsébet liget természetvédelmi területén helyezkedik el, a Holt-Körös mellett, saját 40 méter széles partszakasszal.

A szállás jellege: faház és kőház emeletes ágyakkal.

 

Férőhelyek a faházban: 4 db 4 ágyas szoba

Férőhelyek a kőházban:

  • 1 db 4 ágyas szoba külön mosdó résszel (ideális a kísérő pedagógusoknak, kisgyermekes családoknak)
  • 1 db 6 ágyas szoba
  • 4 db 8 ágyas szoba

Felszereltség: a faházban nagyméretű, jól felszerelt konyha található (2 elektromos tűzhely, 2 mosogató rész, 2 hűtőszekrény, televízió);

A kőházban kis méretű konyha, 3 hűtőszekrény, televízió.

A vízparton: 3 nagyméretű stég, kerítéssel elzárt sekély vizes rész a gyengén úszók részére, hatalmas tűzrakó hely, 20 fő részére is elégséges filagória, fedett ping-pong asztal, röplabda pálya, egy és kétszemélyes túra kajakok, három és négyszemélyes kenuk evezőkkel, mentőmellényekkel.

Étkezési lehetőség: a 100 méterre található önkormányzati ifjúsági üdülőben vagy az 5 perc sétára lévő Turul vendéglőben, szinte megegyező árakon.

Az igénybe vehető időszak: aktuális év április második hetétől október végéig. A szabad időpontok igényléséhez előzetes telefonos egyeztetés szükséges az intézményi koordinátorral!

A vízi telep tökéletes lehetőséget biztosít erdei iskolák és osztálykirándulások szervezésére, családi kikapcsolódásra. Ideális a környezet, hiszen egy ligeterdő közepén helyezkedik el, melyben gondozott ösvényeket, tisztásokat és rengeteg állatot (mókus, nyúl, sün, kül. madarak), különleges növényeket (mocsári ciprusok!) lehet találni. A szállás melletti Anna ligetben helyezkedik el a Körös-Maros Nemzeti Park Körös völgyi látogatóközpontja tanösvénnyel és időszakosan szervezett programokkal. A botanikai ismereteket az országos hírű Szarvasi Arborétumban lehet gyarapítani. A tábor biztonságosan elzárt (kis gyerekekkel különösen fontos), a bájos hangulatú kisváros néhány perc alatt sétálva elérhető. 300 méterre található Szarvas sporttelepe, 3 tökéletesen gondozott füvű labdarúgó pályával, mely ingyenesen használható. A sportpályák mellett nyílt meg 2012 nyarán egy izgalmas kalandpark, a fákra épített különböző drótkötélpályákkal. A városban 2004-ben felújított fürdő található, mely igen kedvezményes áron vehető igénybe (510 Ft/fő!). A telep kajak és kenuparkjával és barátságos vízi adottságaival (hazánk ötödik legnagyobb állóvize a Holt-Körös!) ideális a különböző vízi sporteszközök használatának elsajátítására, vízi túrázásra és évszaktól függően fürdőzésre. További, a vízhez kapcsolódó felejthetetlen élményt nyújtó program lehet a Katalin II. hajóval történő sétahajózás, mely akár sötétedés után is igényelhető.

A vízitábor 2018-as programbeosztása

Érdeklődés esetén további részletes tudnivalók, programötletek, szabad időpontokkal kapcsolatos információk kérhetők: Sarkadi Ferenc intézményi koordinátor (telefon: 20/96-555-69, e-mail: mate1020 [at] freemail [dot] hu)

Szálláshely foglalással kapcsolatos ügyintézés: Debreceni Református Hittudományi Egyetem I. emelet 126. szoba, ügyintéző: Erdős Ferencné.

Ügyfélfogadás: szerda 9-11 óráig

Telefon: 30/996-7263

Hasznos webcímek:

www.szarvas.hu

www.kmnp.hu /Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatósága/

szarvasigyogyfurdo.hu

pepikert.hu /Szarvasi Arborétum/

korostourist.hu