Pótfelvételi

Azok a diákok, akiket nem vettek fel felsőoktatási intézménybe vagy nem jelentkeztek továbbtanulni, most újabb esélyt kapnak, hogy egyetemisták lehessenek, ráadásul tandíj nélkül.

Egyetemünk hitéleti képzései közül teológus, teológus-lelkész, hittanár-nevelőtanár, katekéta-lelkipásztori munkatárs és kántor szakokat hirdet. Hitéleti szakjaink az egyházi szolgálatra és a keresztyén értelmiségi létre készítenek fel – a „Közösség, hit, tudás” jelmondat szellemében. A jelentkezési határidő ezekre 2020. augusztus 24.

Világi képzéseink között a tanító szakot és annak kiegészítő műveltségterületi képzéseit hirdetjük. E képzés terén egyetemünk az ország harmadik legnagyobb képzőhelye; a szak hallgatóinak harmada egyházi középiskolákból érkezik hozzánk. A leendő tanítók az ország egyik legjobb általános iskolájában szerezhetnek gyakorlatot, végzettjeinknek 90 százaléka pedig három hónapon belül kap tanítói állást.

Az idei pótfelvételi eljárás különlegessége, hogy a tanító szakot államilag finanszírozott formában is meg tudjuk hirdetni!

Ugyancsak újdonság a Kiss Tihamér László Képzési Ösztöndíj Programunk. Ez a program a tanító pályára készülő fiatalokat rendszeres tanulmányi ösztöndíjjal támogatja, aminek az összege egy félév alatt akár a 125 ezer forintot is elérheti. Aki az idén jelentkezik a szakra, már az első félévben is megigényelheti ezt a támogatást, ha a felvételi pontjai elérik a 300 pontot. Az ösztöndíj feltétele, hogy a hallgató vállalja: végzés után legalább annyi időt dolgozik majd tanítóként a régióban, mint amennyi ideig a támogatást igénybe vette.

Minden hallgatónak biztosítunk kollégiumot, amely magas színvonalú, kiválóan felszerelt és megfizethető.

A meghirdetett szakokról és a jelentkezésről itt olvashat.