Országos 3. helyezés

Egyetemünk négy fős csapata a III. helyen végzett a Szendrei János Országos Matematika Versenyen Nagykőrösön. Az egyéni összesített versenyen Tóth Liliána az 5., Smidróczki Anikó a 6. helyezést érte el. Gratulálunk a hallgatóinknak!

 

2019. november 15-17-én került megrendezésre XXVIII. Szendrei János Matematika Verseny, melyet minden évben az Óvó- és Tanítóképzők Egyesületének Matematika Tagozata hirdet meg. A feladatmegoldó versenyen a felsőoktatási intézmények tanító, óvodapedagógus és gyógypedagógus szakos, nappali tagozatos hallgatói indulhatnak. Az országos megmérettetésnek ebben a tanévben a nagykőrösi Károli Gáspár Református Egyetem Tanítóképző Főiskolai Kara adott otthont. Egyetemünket az október 2-án megrendezett helyi, intézményi forduló négy legjobb hallgatója képviselhette. A kétszer kétórás feladatlap megoldását igénylő országos versenyen – mely 2010 óta viseli Szendrei János nevét – először 20 teszt-, majd 5 kifejtős feladatot kellett megoldaniuk a versenyzőknek a számelmélet, a kombinatorika, a geometria és az egyenletek témakörében. Nagykőrösön az összesen 41 hallgató részvétel ével 11 csapatban zajló versenyen a Debreceni Református Hittudományi Egyetem Kölcsey Ferenc Tanítóképzési Intézetének csapatát Együd Réka, Nagy Réka és Tóth Liliána, 1. évfolyamos hallgatók, valamint Smidróczki Anikó 3. évfolyamos hallgató képviselte. Az intézményi forduló szervezője és lebonyolítója, valamint Nagykőrösön az országos verseny dolgozatainak javításában közreműködő oktató a Matematika és Informatika Tanszék képviseletében Kovács Beatrix volt.

Egyetemünk négy fős csapata a III. helyen végzett, az egyéni összesített versenyen Tóth Liliána az 5., Smidróczki Anikó a 6. helyezést érte el. Gratulálunk a hallgatóinknak az eredményes versenyszerepléshez!

A verseny minden évben alkalmat ad arra is, hogy a résztvevők megismerhessék a rendező város kulturális hagyományait, emlékhelyeit. A második nap a szervezők jóvoltából és idegenvezető kíséretében megismerhettük a város kultúrtörténetét, megtekinthettük Nagykőrös nevezetességeit, így a református templomot, az Arany János és családja emlékezetét őrző köztéri szobrokat, és bepillantást nyerhettünk a konzerviparnak a város életét is jelentősen befolyásoló történetébe. Hallhattunk a szorgalmukkal elért eredményeikre méltán büszke és lelkes nagykőrösiek mindennapjairól és hagyományairól. Ezúton fejezzük ki köszönetünket a szíves vendéglátásért!

Kovács Beatrix