Online programokkal folytatódik a Szenior Akadémia

Egyetemünk a 2016 őszén indított szenior programját – a 2020. tavaszi (a járványügyi korlátozások miatt) csonka félévét – ősszel, a 9. szemeszterben online előadásokkal és beszélgetésekkel folytatta. Mivel a korlátozásokat nem oldották föl, ebben a félévben is hasonló alkalmakat kínálunk a szenior hallgatóknak. 

Az első, előre rögzített beszélgetés (dr. Baranyai Norberttel, a Debreceni Egyetem oktatójával Móricz és Debrecen kapcsolatáról) április 8-án lett nyilvános, s az visszanézhető honlapunk Szenior Akadémia menüpontja alatt:
https://www.drhe.hu/szenior-akademia

Ugyanitt láthatók az előző félévek előadásai, és itt érhető el a soron következő, április 15-i beszélgetés (dr. Molnár-Tamus Viktóriával, egyetemünk oktatójával a művészeti nevelés debreceni múltjáról). 
Követhetők a további beszélgetések is, mint például Bölcskei Gusztáv programigazgató diskurzusa dr. Hodossy-Takács Előd egyetemi tanárral a Víz motívumáról a Bibliában; vagy dr. Püski Levente történész egyetemi tanár előadása (és az azt követő beszélgetés) a trianoni békediktáum hátteréről. 

A további előadások és beszélgetések szervezése és rögzítése folyamatban van, s reményeink szerint az őszi félévben – legalább részben – visszatérhetünk az eredeti formához.