Ökumenikus közeledést és kutatást támogató pályázatok

Idén is négy pályázatot írt ki a Both Antal Teológiai és Kulturális Alapítvány. Összesen csaknem három millió forinttal segíti a felekezettudomány művelését, valamint a hazai történeti felekezetek jobb megismerését és közeledését. Többek között ökumenikus konferenciák, kulturális rendezvények, középiskolai és felsőoktatási programok anyagi támogatására lehet pályázni.

A Both Antal Teológai és Kulturális Alapítvány célja, hogy a felekezetek közötti párbeszédet erősítése, ezért is írtak ki idén négy témakörben pályázatot. A pályázati kiírások a bothantal.hu oldalon letölthetők.

A Both Antal Teológiai és Kulturális Alapítvány kuratóriuma által kiírt négy pályázat:

1) Ökumenikus/felekezettudományi konferenciák, kulturális rendezvények szervezésének, ökumenikus/felekezettudományi vonatkozású szakkönyvek vagy egyéb ilyen témakörbe illeszkedő kiadványok megjelentetésének támogatása. Pályázni 2020. február 15. és 2020. november 30. között megvalósuló program vagy projekt számlával igazolt dologi kiadásaira, megrendelt szolgáltatásaira, illetve személyi kiadásaira lehet. A pályázati keretösszeg nagysága: 800.000.- forint, az egy pályázó által igényelhető összeg kerethatára 400.000.- Forint. A támogatott kérelmek várható száma: 3-6.

A pályázati kiírás itt olvasható.

2) Ökumenikus témájú és/vagy rendezésű és/vagy felekezettudományi vonatkozású tudományos konferencián való részvétel, illetve felekezettudományi vonatkozású tudományos kutatási projekt keretében megvalósuló rövid tanulmányút dologi kiadásainak támogatása. Pályázni 2020. február 15. és 2020. december 15. között megvalósuló projekt számlával igazolt dologi és személyi kiadásaira lehet. A pályázati keretösszeg nagysága: 400.000.- forint, az egy pályázó által igényelhető összeg kerethatára 80.000.- Forint. A támogatott kérelmek várható száma: 4-7.

A pályázati kiírás itt olvasható.

3) Ökumenikus vonatkozású középiskolai programok (pl. kirándulások), továbbá más felekezetű intézményben teljesítendő oktatói tréningek, katekéta- és pedagógustovábbképzések támogatása. Pályázni 2020. február 15. és 2020. november 30. között megvalósuló projekt számlával igazolt dologi kiadásaira lehet. A pályázat keretében a kuratórium személyi kifizetéseket nem támogat. A pályázati keretösszeg nagysága: 1.000.000.- forint, az egy pályázó által igényelhető összeg kerethatára iskolák esetében 400.000.- Forint, magánszemélyek esetében 60.000.- Forint.

A pályázati kiírás itt olvasható.

4) Ökumenikus vonatkozású felsőoktatási programok (pl. szakmai kirándulások, közös konferenciák, utazó szemináriumok, közös kulturális- és sportrendezvények) támogatása. Pályázni 2020. február 15. és 2020. november 30. között megvalósuló projekt számlával igazolt dologi kiadásaira lehet. A pályázat keretében a kuratórium személyi kifizetéseket nem támogat. A pályázati keretösszeg nagysága: 600.000.- forint.

A pályázati kiírás itt olvasható.

 

Pályázhatnak intézmények, egyéni pályázók, valamint egyházi középiskolák. A pályázatok beadásának a határideje 2020. március 31., teljesítésük határideje 2020. november 30. A pályázatokat a kuratórium 2020. április 30-áig bírálja el.