Oktatói munka hallgatói véleményezése

Jól teljesítettünk a koronavírus időszakában a távoktatás tekintetében. Legalábbis ezt mutatják a hallgatói vélemények. Intézményünkben minden félévben visszajelzést adnak az oktatói munkáról a hallgatók, a 2019/20-as tavaszi félév végén sem volt másképp.

A felmérés abban különbözött az eddigiektől, hogy értékelték a hallgatók a távoktatást is, ugyanis ebben a formában zajlott az oktatás a koronavírus miatti rendkívüli időszakban. A hallhatók szerint az oktatók biztosították a távoktatáshoz szükséges feltételeket (jegyzet, tananyag, tanóra elérése), illetve a válaszadók csaknem kilencven százaléka gondolja úgy, hogy az oktatók a megfelelő távoktatási formát választották. A hallgatók 91 százaléka szerint az oktatók etikusan bántak velük. Szintén nagyon magas, 89 százalék válaszolt úgy, hogy az oktatók mindenben illetve csaknem mindenben megadták a kurzus követelményeit.

A kérdőívben górcső alá vették, azt is, hogy a „kurzus serkent-e problémamegoldásra”, figyelemfelkeltő-e, illetve, hogy a tantárgyat ajánlaná-e mások számára is. Ezekben a kérdésekben a válaszadók 72-73 százaléka válaszolta a fenntartások nélküli biztos igent, további négy százalék pedig a „csaknem mindenben igent”, amely válaszok megfelelnek a korábbi évek eredményeinek.

Az intézményben a hallgatók véleményezték az összes kurzust, így 5095 a teljesen kitöltött kérdőívek száma.

Az oktatói munka véleményezése honlapunkon a minőségbiztosítás menüben érhető el, itt

 

2020.07.06.