„Nyisd ki a szemedet és csökkentsd a szemetet!”

Csatlakozott egyetemünk a Hulladékcsökkentési Héthez. November 18-ától 22-éig négy programmal hívjuk fel a figyelmet a környezetünk védelmére. Az Európai Hulladékcsökkentési Hét kiemelt témája a környezettudatos szemléletformálás, az oktatás a hulladékkeletkezés megelőzése érdekében „Nyisd ki a szemedet és csökkentsd a szemetet!” szlogennel.

A hétköznap összegyűjtött szelektív hulladékból közös művészeti alkotást készítünk. Minden ami, műanyag, kupak, nejlon és papír összegyűjtjük és egy közös művészeti alkotás készül belőle belső udvaron Imreh Sándor és Erdődy József Attila oktatók segítségével.

November 21-én csütörtökön gardróbvásárt szervezünk az egyetemen! Kinek ne lenne otthon számtalan ruhadarabja, melyet megunt, kinőtt, sosem vett fel, vagy fölöslegessé vált, de sajnálja kidobni? Hozd el, add el és vigyél haza újakat! Ha szeretnéd árulni a ruháid, akkor a következő email címen tudsz asztalt foglalni: nagy [dot] ilona [at] drhe [dot] hu. Asztalfoglalás határideje: november 19., kedd, 17 óra.

A helyszínen 16 órától a környezettudatos vásárlásról, Balogh Dórával, a Weall Fashion divattervezőjével beszélgetünk.

Egy héten keresztül egy kihívásra is várjuk a munkatársakat és hallgatókat. Ehhez nem kell mást tenni, csak letölteni a Go Green Challange appot és teljesíteni a napi és heti feladatot.

Az Európai Hulladékcsökkentési Hetet 2019. november 16-24. között rendezik meg.  Az idei év kiemelt témája a környezettudatos szemléletformálás, az oktatás a hulladékkeletkezés megelőzése érdekében „Nyisd ki a szemedet és csökkentsd a szemetet!” szlogennel.