Nyílt nap

Január 24-én 9:30-tól nyílt napot tartunk. Az alkalmon az érdeklődők megismerhetik az intézmény képzéseit és a jelentkezés feltételeit. Ezen kívül bepillanthatnak az intézmény mindennapi életébe, találkozva oktatókkal és jelenlegi hallgatókkal is.

A Debreceni Református Hittudományi Egyetem két intézetében hitéleti és tanítóképzés folyik. A DRHE Teológia Intézetében egyetemi szinten képeznek lelkipásztorokat, teológusokat, vallástanárokat, valamint pasztorációval és egyházi intézményrendszerrel foglalkozó szakembereket; főiskolai szinten pedig katechétákat és kántorokat. „Az elkötelezett hallgatók a DRHE-n könnyen megtalálják azt a szolgálati területet, melyen diplomaszerzésüket követően az egyházban elhelyezkedhetnek.” – mondta Kustár Zoltán. A rektor hozzátette: „a kiterjedt gyakorlóhely-hálózat; a gyülekezetek és oktatási intézmények mellett partnereink között tartunk számon kórházat, sérült embertársaink gondozását és támogatását felvállaló intézményt, de büntetés-végrehajtási intézetet is”.

Az egyetem a vidék vezető tanítóképzője. A Kölcsey Ferenc Tanítóképzési Intézet Kelet-Magyarország és a Tiszántúl legnagyobb múltú tanítóképzését kínálja mindazoknak a fiataloknak, akik diplomájuk megszerzése után az alapfokú oktatásban pedagógusként kívánnak dolgozni. „A nálunk végzettek 90 százaléka három hónapon belül elhelyezkedik. – ismertette a számokat az egyetem vezetője, majd kiemelte, „hallgatóink a tanítási gyakorlatokat heti rendszerességgel az egyetem gyakorló iskolájában végzik, amely az ország legjobb általános iskolája”.

A DRHE nemzetközi kapcsolatrendszere kiterjedt, a legtehetségesebb hallgatók az ismert Erasmus+ program mellett számos egyházi ösztöndíj támogatását nyerhetik el külföldi tanulmányokhoz, nemzetközi tapasztalatszerzéshez. Az egyetemen barátságos közösség alakult ki, a hallgatók szabadidőjükben több mint 25 fakultatív program közül választhatnak. Egyedülálló módon minden hallgatónak biztosított a kollégiumi férőhely, amely hotel színvonalú.

A nyílt nap január 24-én, csütörtökön 9:30 kezdődik. 

Nyílt nap programja
január 24. csütörtök

9:00- 9:30 Regisztráció

9:30 –9:40 Köszöntés, Kustár Zoltán, rektor (Díszterem)

Tanítóképzés iránt érdeklődőknek

9:40 – 10:40

Légy részese egy tanítási órának!
Megmutatjuk, milyen egy általános iskolai tanóra a gyakorlóiskolánkban. Fontos számunkra a gyakorlati tudás. Helyszín: Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola

10:45 – 11:35

Nézd meg élőben, hogy zajlik az alkalmassági vizsga!
A tanító és tanárszak iránt érdeklődőknek bemutatjuk, milyen feladatokat kell megoldaniuk a jelentkezőknek. Helyszín: Szenci terem.

Hitéleti képzések iránt érdeklődőknek

9:40 – 10: 10
A felvételi sajátosságai
Megismerheted a követelményeinket, elmondjuk, hogy tudsz hozzánk jelentkezni. Helyszín: Kistanácsterem

10:10 - 11:10
Mi is így kezdtük

Hallgatóink mesélik el saját élményeiket, osztják meg veletek tapasztalataikat. A kötetlen beszélgetésen ti is feltehetitek kérdéseiteket.

11:10 – 11:35
Kik állnak a katedrán?

Megismerhetitek, hogy milyenek az oktatóink, milyen követelményeket támasztanak veletek szemben.

Minden érdeklődő hallgatónak

11:40 – 12:20
Légy Te is hallgatónk!
A közösségépítésre nagy hangsúlyt fektetünk, ezért minden jelentkezőt közös együttlétre hívunk, hogy bepillanthassatok abba, milyen a hangulat az egyetemen. Helyszín: Díszterem

12:30
Könyvtárlátogatás és az Andaházy Kollégium látogatása (fakultatív)