A legügyesebb tollforgatók lettek

A DRHE Magyar Nyelvi és Irodalmi Tanszéke által második alkalommal meghirdetett mese- és novellaíró pályázatunkra a határidőig összesen 15 pályamunka érkezett, a pályázók között egyaránt voltak teológus, teológus-lelkész és tanító szakos hallgatók. 
A megosztott első díjat Kele Enikő negyedéves tanító és Módis László harmadéves teológus-lelkész szakos hallgató érdemelte ki. 
A zsűri tagjai (dr. Hodossi Sándor, dr. Kenyhercz Róbert, Major Enikő, dr. Molnár Tamus Viktória és dr. Vitéz Ferenc) egyöntetűen úgy vélekedtek, hogy mindegyik pályamű értékes volt, és olykor csak igen csekély különbség mutatkozott a díjazott munkák között is.
A klasszikus tárcanovellák mellett nagy számban érkeztek be eredeti mesék és allegorikus történetek; a sikeres pályaművek később nyomtatott formában is megjelennek.
A DRHE Közművelődési és Sportbizottsága támogatásának köszönhetően jelképes pénzjutalommal elismert, díjazott pályaművek szerzői:
Megosztott első hely: Kele Enikő (4. évf. tanító szak) és Módis László (3. évf. teológus-lelkész szak)
Második hely: Dobos Krisztina (3. évf. tanító szak)
Harmadik hely: Turányi Szilárd (1. évf. tanító szak)
Különdíjas lett: Balázs Eszter (3. évf. teológus-lelkész szak)
Dicséretben és könyvjutalomban részesült: Sándor Petronella (1. évf. tanító szak) és Mérges Nóra (1. év. teológus szak).
Gratulálunk a pályázatunkon szereplő minden hallgatónak!