Közösen a fiatalokért

Együttműködési megállapodást kötött a Hajdúböszörményi Tankerületi Központ és a Debreceni Református Hittudományi Egyetem. Az együttműködés kiemelt célja hozzájárulni a térség fiatal népességének megtartásához és a helyi munkaerő-szükséglet biztosításához.

A Hajdúböszörményi Tankerületi Központ és a Debreceni Református Hittudományi Egyetem között együttműködési megállapodás jött létre, amelynek célja, hogy az egyetem a régióban sikeres kapcsolati hálót hozzon létre a köznevelés különböző szintjeivel a munkaerőpiac térségi igényeihez igazodva.

 

A szerződő felek vállalták, hogy a tanulók és szüleik felelősségteljes és sikeres pályaválasztási döntéseinek meghozatalához alapos és hiteles tájékoztatást biztosítanak, valamint a pedagógusok számára olyan naprakész szakmai információkat szolgáltatnak, amelyek segítik őket a tanulók pályaválasztási döntéseinek előkészítési folyamatában. Ez a tevékenység az egyetem hallgatói utánpótlásának biztosítását is támogatja, továbbá elősegíti a régióban maradásukat, illetve a tankerület számára jól képzett pedagógus munkaerőt biztosít.

A Debreceni Református Kollégiumban, illetve a Debreceni Református Hittudományi Egyetemen a tanító szakos képzés több évszázados múltra tekint vissza. A tanító szakon végzettek 90 százaléka egy hónapon belül elhelyezkedik a szakmájában. Az egyetem vezetése fontosnak tartja, hogy a régió népességének és az itt élő munkaerőnek a megtartását.