Koreai utazószeminárium látogatott egyetemünkre

Az európai reformáció emlékeit tanulmányozó utazószeminárium tagjai látogatták meg egyetemünket 2019. július 4-én, csütörtökön.  A teológiai hallgatókból és lelkipásztorokból álló, 29 fős csoport partnerintézményünkből, a szöuli Presbiteriánus Egyetemről és Teológiai Szemináriumról (PUTS) érkezett Debrecenbe, Kyo-Seong Ahn professzor vezetésével. 

A szeminárium hallgatói egy több mint két hetes tanulmányúton vesznek részt, mely során ellátogatnak a reformáció fontos európai helyszíneire, így Wittenbergbe, Prágába és Genfbe is. A rendszeresen meghirdetett utazószeminárium most először vette fel programjába Debrecen meglátogatását. A csoportot egyetemünk részéről dr. Kovács Ábrahám, a DRHE koreai kapcsolatokért felelős tanára fogadta, aki tolmácsolta vendégeink számára a DRHE vezetésének köszöntését. 

A Régiposta Étteremben elfogyasztott ebéd után a csoport a Kistemplom, a Városháza és a Nagytemplom érintésével érkezett meg az Emlékkertbe, ahol Kovács Ábrahám részletesen bemutatta Debrecen reformációs emlékeit. A Kollégium Iskolatörténeti Múzeumában, a Nagykönyvtárban és az Oratóriumban dr. Kovács Teofil gyűjteményi igazgató-helyettes tartott vezetést a koreai vendégek számára. Vendégeink ismertetést kaptak a DRHE mai működéséről és arról is,  hogy a tavaszi szemeszterekben meghirdetett angol nyelvű kurzusainkra szívesen látjuk koreai partnerintézményünk hallgatóit.  A látogatás a Nagytemplomban ért véget. Ahn professzor ígéretet tett, hogy Debrecen meglátogatását a jövőben az utazószeminárium állandó részévé teszik, és, hogy népszerűsíteni fogják intézményükben a DRHE-n folytatható tanulmányok lehetőségét. 
Gonda László