A KisTK a legjobb iskola

Az egyetemünk gyakorló iskolája szerepel a legjobbiskola.hu oldalon megjelent top 100-as lista első helyén. A Kölcsey Ferenc Református Általános Iskola a stabilan jól teljesítő iskolák kategóriában lett első.

Ezen a listán azok az intézmények szerepelnek, akik évek óta megbízhatóan stabil és magas teljesítményt nyújtó iskolák. Általános iskolák esetében ez kiemelkedő eredménynek számít. A sorrendet az kompetenciamérés eredményeire épített matematikai modell adta ki azok változékonysága alapján a tendenciák figyelembe vételével. 

A Debreceni Református Hittudományi Egyetem tanító szakos hallgatói ebben az iskolában töltik szakmai gyakorlatukat, itt tanulhatják meg, hogy kell tanítani.  

A Kölcsey Ferenc Református Általános Iskola nyolc évfolyamos egyházi fenntartású oktatási intézmény. A diákok tanulmányi átlaga 4,51. Nevelő-oktató munkájának célja a korszerű ismeretek nyújtása és a református szellemiségű nevelés által a tanulók művelt, jellemes emberekké formálása.

Az ötszintes épületben 1977 szeptemberében kezdődött meg a tanítás. Az 1150 tanuló nevelését és oktatását 80 fős tantestület végzi. 20 alsó tagozatos és 18 felső tagozatos osztály tanul az otthonos, barátságos tantermekben, illetve a huszonhat jól felszerelt szaktanteremben. 

Forrás: itt és kistk.hu