Kiegészítő műveltségterületi képzés

Legyen piacképesebb a tanító diplomád! Válassz még egy műveltségterületet és szerezz előnyt a munkaerőpiacon! Szeptembertől részismereti képzés indul az egyetemen angol, ének-zene, informatika, matematika, német valamint testnevelés és sport műveltségterületeken.

A jelentkezés előfeltétele a tanítói diploma.

A képzés két féléves, összesen 105 elméleti órát és 20 óra tanítási gyakorlatot jelent. Az elméleti órákat előre meghatározott hétvégi időpontokra tervezzük (péntek délutánra és szombatra), a gyakorlati képzést pedig a Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola szervezi.

Az angol és német műveltségterületen a két félévben összesen 160 elméleti órát és 20 óra gyakorlatot kell teljesíteni. A képzés sikeres teljesítésének előfeltétele a középszintű (legalább a középfokú nyelvvizsga szintjének megfelelő) nyelvtudás. Az angol és német műveltségterületre jelentkezőknek – kellő számú jelentkező esetén – augusztus 26. és 28. között nyelvi meghallgatáson kell részt venniük, melyről időben értesítést kapnak.

Az egyes képzések indításához minimálisan öt fő jelentkezése szükséges.

A képzés sikeres elvégzését követően a tanító jogosultságot szerez a választott műveltségterületi tantárgy oktatására az általános iskola 5. és 6. évfolyamán, illetve az idegen nyelv esetén az általános iskola 1-6. osztályában.

A jelentkezési lap innen letölthető: https://felveteli.drhe.hu/content/jelentkezesi_lap-kiegeszito_muveltsegteruleti_kepzesre.pdf

További felvilágosítást kérhetnek Dr. Csillag Andrea intézetvezetőtől (elérhetőségek: csillag [dot] andrea [at] drhe [dot] hu (52) 518 511) vagy Verdesné Szilágyi Erika és Szabó-Gömöry Rita tanulmányi előadóktól (elérhetőségek: verdesne [dot] erika [at] drhe [dot] hu és gomory [dot] rita [at] drhe [dot] hu, (52) 518-564 és (52) 518-578)).

Tandíj: 130.000 forint/félév.

Jelentkezési lapok beérkezési határideje: a felhívás közzétételétől 2020. augusztus 24-ig.

A tandíj befizetésének határidejéről, illetve a nyelvi meghallgatás időpontjáról minden jelentkező értesítést kap, kérjük, előtte ne utalják el a tandíjat.

A jelentkezési lapokat postai úton kérjük eljuttatni a DRHE Tanulmányi Osztályára (4026 Debrecen, Kálvin tér 16.).