Hallgatói siker

Országos matematika versenyen ötödik helyezést értek el hallgatóink. A versenyt az Óvó- és Tanítóképzők Egyesületének Matematika Tagozata szervezte, melynek helyszíne ebben az évben az egri Eszterházy Károly Egyetem volt.

2018. október 26-27-28-án huszonhetedik alkalommal került megrendezésre a Szendrei János Matematika Verseny, amely a felsőoktatási intézmények tanító (alapképzés), óvodapedagógus és gyógypedagógus szakos hallgatói számára meghirdetett országos matematika feladatmegoldó verseny. A versenyt a szokásoknak megfelelően az Óvó- és Tanítóképzők Egyesületének Matematika Tagozata szervezte, melynek helyszíne ebben az évben az egri Eszterházy Károly Egyetem volt. A versenyen 13 óvó- és tanítóképző intézmény 44 hallgatója mérhette össze tudását. Az első fordulóban 2 óra alatt 20 tesztkérdést, a második fordulóban újabb 2 óra alatt 5 kifejtős feladatot kellett megoldaniuk a versenyzőknek. A feladatok megoldása után a versenyzők megtekintették az egri Lyceumot és részt vettek a Varázstorony programjain.

A Debreceni Református Hittudományi Egyetem Kölcsey Ferenc Tanítóképzési Intézetének csapatát Kotán Beatrix (1. évfolyam), Smidróczki Anikó (2. évfolyam), Földvári Csilla Zsuzsanna (3. évfolyam) és Smidróczki Nikoletta (4. évfolyam) képviselte, felkészítő tanáruk Kovács Beatrix volt.

Egyetemünk csapata a 13 résztvevő csapat közül az 5. helyezést érte el.

Gratulálunk a versenyzőknek az eredményhez!