Feszültség és harmónia

Megnyílt a Debreceni Református Hittudományi Egyetem szokásos év végi kiállítása, idén Dóró Zsolt debreceni kötődésű festőművész munkáit tekinthetjük meg az egyetem Kistanácsterem melletti Zsibongójában.

A DRHE vizuális nevelés tanszékének adventi kiállításán Dóró Zsolt Debrecenből elszármazott, jelenleg Szentendrén élő és alkotó képzőművész munkáit tekinthetjük meg. Az érintetlen természet és az ember kéznyomát magán viselő környezeti elemek látványából kiinduló, absztraháló festmények betekintést nyújtanak a művész utóbbi években folytatott műtermi munkájába. A természet körforgása a születésen és az elmúláson alapszik. Dóró Zsolt képein az állandó változás dinamikusságából kiragadott pillanatok, benyomások a várakozás izgalmait és a hitből és bizalomból fakadó nyugalmat egyaránt bemutatják.

A fekete és a fehér kontrasztjára építő nonfiguratív képeken a ködös, atmoszférikus hatást egy-egy kivillanó színfolt ellensúlyozza. A valós és az elképzelt határán mozgó tájképek hívnak meditatív szemlélődésre a DRHE új funkcióval bővülő első emeleti zsibongójába, ahol Kustár Zoltán, az egyetem rektorának köszöntője után Feledy Balázs művészeti író szavaival nyílt meg a kiállítás. 

 

Fotó: Bodonovics István