Elkezdődött a tanév

Az egyházi felsőoktatás tartalmaz plusz pedagógiai alapelvet, ugyanis életformálást is végez – mondta Fekete Károly püspök, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem tanévnyitóján. Idén szeptemberben több mint 160 hallgató kezdi meg tanulmányait az egyetemen.

A Nagytemplomban tartotta tanévnyitó ünnepségét a Debreceni Református Hittudományi Egyetem. Az ünnepi istentiszteleten Fekete Károly, tiszántúli püspök, igehirdetésében arról beszélt, hogy az oktatási színvonal és a tudás mellett a szívre, a személyiség központjára is figyelni kell. Az Úr azt nézi, ami a szívben van – hangsúlyozta a püspök.

Az új tanévről az egyetem rektora azt mondta, hogy „ismeretlen, új pályára állított minket a vírus, de jó volt látni, ahogy az egyetemi polgárok segítették egymást”. Baráth Béla hozzátette azt is, hogy az egyetem közössége az elmúlt hat hónap tapasztalatai alapján készül az idei tanévre, összegezve a digitális oktatást. A rektor szerint a „tanulás és tanítás személyességének fontossága elvitathatatlan, ezért is kell megbecsülnünk azt”. Az intézmény első számú vezetője felhívta a figyelmet a közös felelősségvállalásra és kérte a járványügyi előírások betartását.  Az egyetemen jelenléti oktatás formájában kezdődik meg a félév.

 

Bodó Sára, általános rektorhelyettes Péter apostol szavaival köszöntötte az elsős hallgatókat: …”ti magatok is, mint élő kövek épüljetek fel lelki házzá…”.

 

Az újonnan beiratkozott hallgatók fogadalomtétele után a tanévnyitó ünnepségen a jutalmak és kitüntetések átadás következett.

DRHE Kiváló Hallgatója” díjat elnyert hallgatók:

Kiss Ingrid Csenge, teológia–lelkész szak,
Koós Mátyás Csanád, teológia–lelkész szak,
Kiss Annamária, tanító szak,
Rusznák Anett, tanító szak,

 

A „Biblia-díj”-ra (az Ószövetségi Tanszék által) részesült hallgató:

Tóth-Gyóllai Dániel, teológia–lelkész szakos hallgató

 

Dr. Tankó Béla pályadíjban részesült hallgató:

Varga András, teológia–lelkész szak,

 

A Szegi Piroska Alapítvány díjazottjai:

Csóka Petra Krisztina, teológia – lelkész szak
Kiss Eszter, teológia – lelkész szak
Petkes Piroska Judit, teológia – lelkész szak
Szabó Gergő Ottó, teológia – lelkész szak

Demonstrátori oklevelek átadása:

Fazakas Bettina Dóra - teológia–lelkész szak, – Újszövetségi Tanszék
Kiss Eszter - teológia–lelkész szak,– Bibliai Teológiai és Vallástudományi Tanszék
Petkes Piroska Judit - teológia–lelkész szak, – Szociáletikai és Egyházszociológiai Tanszék