Diplomán túl

Három továbbképzési szak indul egyetemünkön februártól. Amennyiben lemaradtál az őszi diplomásoknak szóló képzésről, akkor még januárban jelentkezhetsz, hogy szakmai előrelepésed biztosítsd!

Pedagógus szakvizsga szakirányú továbbképzési szak (4 félév)

A képzésre a tanár, tanító, óvodapedagógus, konduktor vagy gyógypedagógus végzettséggel rendelkezők jelentkezését várjuk.

A szak az alapdiplomával megszerzett elméleti és gyakorlati ismeretek megerősítését, elmélyítését és megújítását tűzi ki célul. A képzés során a hallgatók korszerű ismereteket szereznek az oktatás-nevelés tartalmi szabályozásának új követelményeiről, az iskola mint szervezet strukturális, működési és minőségbiztosítási jellemzőiről, a szaktudományok közoktatásra/-nevelésre adaptálható legújabb kutatási eredményeiről.  A választáson alapuló tanulmányterület lehetőséget kínál a gyakorlatvezető tanító végzettség megszerzésére.

Család- és gyermekvédelem szakos pedagógus szakirányú továbbképzési szak (2 félév)

A továbbképzésre a bölcsész, pedagógus vagy társadalomtudományi diplomával rendelkezők jelentkezését várjuk.

A képzésen a résztvevők behatóan foglalkoznak a család, az iskola és a társadalom kapcsolatával, megismerkednek a jog, a szociálpolitika és a családszociológia aktuális álláspontjával, a családi életre nevelés, a mentálhigiéné, a gyermek- és ifjúságvédelem, a pszichés fejlődés és zavarai témakörökkel. Célunk a naprakész ismeretek és a gyakorlati szemléletmód átadása, a gyermek- és ifjúságvédelemben hasznosítható kompetenciák kialakítása és fejlesztése.

Szocioterápiás eljárások az iskolai erőszak kezelésére szakirányú továbbképzési szak (2 félév)

A szakirányú továbbképzésre a pedagógusok mellett a társadalomtudományi, természettudományi, valamint bölcsészettudományi végzettséggel rendelkezők jelentkezését is várjuk. A képzésen a résztvevők az iskolai erőszak hatékony kezelésére irányuló társadalomtudományi, pszichológiai, pedagógiai ismereteket sajátítanak el, valamint szakmai gyakorlaton (terepgyakorlat) vesznek részt.

 

Jelentkezési határidő: 2019. január 21. 

A jelentkezési lap innen letölthető.

Érdeklődni lehet: felnottkepzesatdrhe [dot] hujoo [dot] anikoatdrhe [dot] hu, 52-518560