Díjazott versmondónk a Kányádi-versenyen

Nagy Zsuzsannát, a DRHE elsőéves tanító szakos hallgatóját Ezüst fokozattal jutalmazták a Károli-egyetemen május 29-én első alkalommal megrendezett Kányádi Sándor versmondó és versillusztrációs verseny országos döntőjén.
A Károli Gáspár Református Egyetem Tanítóképző Főiskolai Kara a magyarországi és a Kárpát-medencei felsőoktatási intézmények hallgatói számára hirdette meg a versenyt. A résztvevőknek kötelező darabként Kányádi Sándor Volna még vagy az Örmény sírkövek című versei közül mondták el az egyiket, valamint szabadon választott versként egy 20. vagy 21. századi magyar költő művét adták elő. Az illusztrációs verseny résztvevői egy szabadon választott Kányádi-költeményt illusztráltak.
A mintegy 70 résztvevővel lebonyolított verseny védnöke Havas Judit Radnóti- és Pilinszky-díjas, a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett előadóművész volt.
Nagy Zsuzsanna a Volna még című Kányádi-vers mellett Kosztolányi Dezső Akarsz-e játszani című költeményének előadásával érdemelte ki az Ezüst minősítést.
Gratulálunk díjazott hallgatónknak!

Felkészítő tanára dr. Vitéz Ferenc főiskolai docens, a DRHE Magyar Nyelvi és Irodalmi Tanszékének vezetője volt.
(Képünkön: Nagy Zsuzsanna Kosztolányi versét mondja)