Diákköri kutatások

Online zajlott a TDK-konferencia. A tudományos diákköri munkát végző hallgató közül Nyakó Lili Zsófia munkája bizonyult a legjobbnak. Gratulálunk!

Az egyetem Tudományos Diákköri Tanácsa a szokásos tavaszi Tehetségnapot a járványhelyzet miatt ugyan nem tarthatta meg, de online TDK-konferencia formájában lehetőséget adott folyamatban lévő hallgatói kutatások bemutatására. A tudományos diákköri munkát végző hallgatók közül három tanító szakos és három teológus-lelkész szakos diák élt a lehetőséggel, és nyújtott be szöveges beszámolót és ppt-prezentációt a következő munkacímekkel:

Bartha Eszter Éva: Náhum próféta könyve és a qumráni Náhum-peser (témavezető: Németh Áron)
Dulavics Dóra: A fegyelmezés egy lehetséges eszköze: az Arizóna program (témavezető: Molnár-Tamus Viktória)
Mátyus Magdolna: „Kettős tükör”: A mese és a gyermeki lélek (témavezető: Vitéz Ferenc)
Nyakó Lili Zsófia: Tehetséggondozási lehetőségek Kisvárdán (témavezető: Molnár-Tamus Viktória)
Petkes Piroska Judit: Cserkészet a keresztyén etika fényében (témavezető: Kovács Krisztián)
Vígh Eszter: Nehémiás próféta könyve 5. fejezetének vizsgálata (témavezető: Hodossy-Takács Előd)

A hallgatói anyagokat két-két oktató bírálta és pontozta. A legtöbb pontot elérő Nyakó Lili Zsófia tanító szakos hallgatót a zsűri pénzjutalomban részesítette.

Köszönjük a nevező hallgatók értékes beszámolóit, további kitartást kívánunk a tudományos diákköri munkában, és szép eredményeket a kutatás során.

A rendezvény az az Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott NTP-HHTDK-19-0002 azonosítószámú pályázat keretében valósult meg.