Családbarát cím

Együttműködési megállapodást írt alá szeptember 25-én a Debreceni Református Hittudományi Egyetem és a Három Királyfi Három Királylány Alapítvány. Az összefogás célja, hogy az intézmény családbarát munkahelyként még hatékonyabban tudja támogatni munkavállalóinak gyermekvállalását, illetve hallgatóiban a családbarát szemlélet kialakulását.

Az egyetem vezetése fontos értéknek tekinti a családot, s ezért a maga eszközeivel támogatni kívánja munkavállalói, hallgatói családalapítását, gyermekvállalását, karrierjük és családi szerepeik minél harmonikusabb összeegyeztetését, és arra törekszik, hogy hallgatóiban ezen értékek kialakulását, illetve megerősödését előmozdítsa. Az Egyetemen tudatában van annak, hogy ez a családbarát szemlélet – az oktatási tartalmon és bizonyos munkáltatói intézkedéseken, szolgáltatásokon túl – sokszínű programok és szolgáltatások szervezésével, széleskörű összefogással, a Hallgatói Önkormányzat, a munkavállalók és a munkáltató együttműködésével valósulhat meg.
A Három Királyfi Három Királylány Alapítvány a Három királyfi, három királylány mozgalom háttérintézménye, amelyet Prof. Dr. Kopp Mária alapított 2009-ben azzal a céllal, hogy a kívánt gyermekek megszülessenek, a fiatalok és a családok megfelelő társadalmi támogatást kapjanak a párkapcsolatokkal, a családalapítással, gyermekneveléssel összefüggő kérdésekben és problémákban.
Az együttműködési megállapodásban a felek vállalják, hogy párkapcsolattal, családi élettel összefüggő képzési programokat és fakultatív rendezvényeket hirdetnek az egyetem hallgatói részére. Az együttműködés eredménye, hogy intézményünk megkapta a Családbarát Egyetem címet az alapítványtól. Ezzel már országosan hatra bővült azoknak a felsőoktatási intézményeknek a száma, akik kiemelt figyelmet fordítanak a családbarát szemlélet kialakítására.

A közös munka eredményeképpen elindult a „Család és karrier” című előadás-sorozat, amelyet az Alapítvány, a Hittudományi Egyetem és a Debreceni Egyetem közösen hirdetett meg. Ősszel nyolc előadást hallhatnak az érdeklődők elismert szakemberektől önismeret, párkapcsolat és család témában. Az első előadást Mihalec Gábor pár- és családterapeuta tartotta.

Az előadások nyilvánosak és ingyenesek.

Az előadás-sorozat alkalmai:

09.25. Dr. Mihalec Gábor - Szeresd magad és kijössz a pároddal is
10.09. Kathyné Mogyoróssy Anita - Lelki bölcső
10.30. Orvos-Tóth Noémi - Sorsunkban élő múlt
11.13. Dr. Mézes Zsolt - Vertikális kötéltánc
11.20. Dr. Balogh Klára - Nem veszekszünk, hanem fejlődünk
11.27. Nagy Tamás - Érzelmi karate: Sziszifusz néha sírva röhögne...
12.04. Sajtos Szilárd - Család és trauma
12.11. Dr. Kádár Annamária - Önismeret + önbecsülés = ❤️

Az előadások 16:15 kezdődnek.

Helyszínek:
Debreceni Református Hittudományi Egyetem
Kölcsey Ferenc terem (239): 09.25; 10.09; 10.30; 11.13; 11.20; 11.27

Debreceni Egyetem
Főépület, X. terem: 12.04;12.11

Szeretettel várjuk az ünnepélyes aláírásra és az előadásokra is!