1. hely - OTDK

Első helyezést hozott el Földvári Csilla, egyetemünk III. évf. tanító szakos, ének-zene műveltség területes hallgatója az OTDK-ról. Gratulálunk! 

 

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara rendezte meg a XXXIV. Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) Tanulás- és Tanításmódszertani – Tudástechnológiai szekcióját. Az eseménynek az esztergomi Vitéz János Tanárképző Központ adott otthont 2019. április 15-17. között.

Földvári Csilla a „Czövek Lajos népdalfeldolgozásainak elemzése pedagógiai szempontból” című dolgozattal indult, felkészítő tanára Kiss Csaba volt.

A versenyen 200 hallgatót vett részt, akik mintegy harminc tagozatba küldhették be pályamunkájukat. A témakörök között olyanok szerepelnek, mint a tehetséggondozás módszertana, a digitális lehetőségek a tantárgypedagógiákban, valamint a magyar mint anyanyelv tantárgypedagógiája.

Az ország legnagyobb tudományos rendezvényén a magyar diákok mellett külhoni magyar egyetemisták és középiskolások is lehetőséget kaptak a szakmai bemutatkozásra. Az OTDK célja a hallgatók munkájának megbecsülése, a tanár-diák kapcsolatok erősítése, támogatása, a diáktudományos tevékenység országos nyilvánossága és elismerése. A konferencia hat évtizedes múlttal rendelkezik és jelentőségét a felsőoktatási tehetséggondozásban a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény is rögzíti.