Rektori utasítás a távolléti oktatás megszervezéséről és folytatásáról

►1-3/2020-21. számú Rektori utasítás a távolléti oktatás megszervezéséről és folytatásáról, valamint 2020/21-es tanév tavaszi félévére vonatkozó, a veszélyhelyzettel összefüggő további szabályokról 

 

2021.02.09.

VI. Nemzetközi Interdiszciplináris Konferencia

Szeretettel hívnak és várnak minden oktatót és hallgatót a VI. Nemzetközi Interdiszciplináris ONLINE Konferenciára! 
A konferencia időpontja: 2021. március 19.
Nyelvek:  magyar, angol.
A regisztráció határideje: 2021. március 10.

Demonstrátori pályázat

A Debrereceni Református Hittudományi Egyetem pályázatot hirdet a DEMONSTRÁTORI HELYEK BETÖLTÉSÉRE a Teológiai Intézete tanszékeinek egyikén a 2021/2022. tanévben.

A demonstrátori helyek betöltésére az a hallgató jelentkezhet, aki osztatlan vagy mesterszakos nappali munkarendben, államilag finanszírozott képzésben vesz részt.
A demonstrátor az egyetem valamely tanszékével együttműködő, kiemelet tehetségű hallgató, aki részt vesz az adott tanszék oktató-nevelő és tudományos kutatói munkájában. 

A pályázat benyújtásának határideje: 2021. április 30.

Igazgatói tisztség - DRHE Egyetemi Kollégium

A Debreceni Református Hittudományi Egyetem rektora pályázatot hirdet a DRHE Egyetemi Kollégium igazgatói tisztségének ellátására.

Az igazgatói tisztségre szóló megbízás egyidejűleg főállású, teljes munkaidős kollégiumi nevelőtanár munkakör betöltését is jelenti.

Az igazgatói megbízás, illetve a kollégiumi nevelőtanár kinevezés 2021. augusztus 1-től 2026. július 31. napjáig szól. 

A pályázat benyújtásának határideje: 2021. március 22.
A pályázat elbírálásának határideje: 2021. június 30. 

Tanszékvezetői pályázatok

A Debreceni Református Hittudományi Egyetem rektora pályázatot hirdet az Ószövetségi Tanszék, az Újszövetségi Tanszék, az Egyháztörténeti Tanszék, a Missziói és Felekezettudományi Tanszék, a Magyar Nyelvi és Irodalmi Tanszék, a Pedagógia és Pszichológia Tanszék, az Idegen Nyelvi Tanszék, valamint a Rajz és Vizuális Nevelés Tanszék tanszékvezetői tisztségeire.

A megbízások 2021. augusztus 1-jétől a munkaviszony fennállásának határidejétől függően, de legfeljebb 2026. július 31. napjáig szólhatnak.

Akadémiai Istentisztelet

AKADÉMIAI ISTENTISZTELET 2021. február 22. - Dr. Németh Áron

Teljes szöveganyag elérhető itt!

Meghallgatható itt!

 

 

Bibliafordító verseny

A DRHE Ószövetségi Tanszéke és Újszövetségi Tanszéke bibliafordító versenyt hirdet a DRHE hallgatói számára 2020/2021-es tanév tavaszi szemeszterében.
A legtehetségesebb fordítók pénzjutalomban részesülnek, a legjobb fordításokat publikáljuk.
Határidő: 2021. április 30.

A versenyről bővebben itt olvasható!

Gályarab-emlékmű megkoszorúzása

Február 11-én a hagyományokhoz híven idén is megkoszorúzták a nekik emléket állító oszlopot a Nagytemplom mögötti Emlékkertben.
1895 óta áll emlékmű a Nagytemplom mögött, a 17. században az ellenreformáció idején elhurcolt protestáns lelkipásztorok tiszteletére. A gályarabságra ítélt 41 magyar protestáns lelkész és tanító közül 26-an maradtak életben. Őket szabadította fel 1676-ban De Ruyter Mihály admirális – emlékeztetett Pusztai Gábor, a Debreceni Egyetem Néderlandisztika Tanszékének vezetője.

 

 

 

Oldalak

Feliratkozás DRHE RSS csatornájára