Rektori rendelkezés a távolléti oktatás folytatásáról és a hivatalok működési rendjéről

Rektori rendelkezés a távolléti oktatás folytatásáról és a hivatalok működési rendjéről - 2021.04.07.

Értesítési rend karantén kötelezettség esetén - 2021.03.04.

Díjazott versmondónk a Kányádi-versenyen

Nagy Zsuzsannát, a DRHE elsőéves tanító szakos hallgatóját Ezüst fokozattal jutalmazták a Károli-egyetemen május 29-én első alkalommal megrendezett Kányádi Sándor versmondó és versillusztrációs verseny országos döntőjén.

Magyar Egyetemi - Főiskolai Atlétikai Bajnokság

A hétvégén Győrben került megrendezésre a 2020/2021. évi Magyar Egyetemi - Főiskolai Atlétikai Bajnokság.  Egyetemünket Hodossy-Takács Sámuel első éves Teológia-lelkész szakos hallgató képviselte, aki a nagyon erős mezőnyben harmadik helyezést ért el 212 centiméteres szezonbeli csúccsal. Gratulálunk, és további sportsikereket kívánunk.
 

Kollégiumi jelentkezés 2021-2022-es tanévre

Kollégium ahova jelentkezhetsz: DRHE Andaházy Kollégium 
Beadási határidő: 2021. június 6.
A részletes felhívás itt olvasható!

Tanító siker a Kazinczy-versenyen

Tóth Viktória, a DRHE III. éves tanító szakos, magyar műveltségterületes hallgatója Kazinczy-érmet nyert a szép magyar beszéd verseny országos döntőjén.   

Doktori védés

A Debreceni Református Hittudományi Egyetem Doktori Tanácsa nevében meghirdetem

ÁRVAVÖLGYI BÉLA 
református lelkipásztor, doktorjelölt

Bibliafordító diákok

Az Ószövetségi Tanszék és az Újszövetségi Tanszék oktatói bibliafordító versenyt hirdettek a 2020/21. tanév tavaszi félévében, amelyre a Példabeszédek könyve 31. fejezetének és/vagy a Jelenések könyve 5. fejezetének fordításával lehetett jelentkezni. Az eredeti héber és görög szöveg alapján készült műfordítások mellett a jelentkezőknek filológiai indoklást is kellett fűzni a fordításban hozott döntésekhez. 

Pályázat

A hittudományok vagy a filozófia tárgykörébe tartozó tudományos szakkönyvek publikációjának költségeire lehet pályázatot benyújtani a Böszörményi Jenő Lelkész és Neje Emlékalapítványhoz. Határidő: 2021. május 31. Pályázati keretösszeg: 1.300.000 Ft.

Oldalak

Feliratkozás DRHE RSS csatornájára