Intézkedési terv

Klebelsberg KUNO-ösztöndíj 2021/2022

A Külgazdasági és Külügyminisztérium pályázatot hirdet A kulturális és tudománydiplomáciai feladatok ellátásáról szóló 241/2016. (VIII. 16.) Korm. rendelet alapján a 2022. évre szóló 
KLEBELSBERG KUNO-ÖSZTÖNDÍJRA.

A pályázati felhívás itt tekinthető meg

Pályázati adatlab Klebelsberg kuno-ösztöndíjra 2022. pályázati év

Spirituális hétvége Telkibányán

29Erőt ad a megfáradtnak, és az erőtlent nagyon erőssé teszi. 30Elfáradnak és ellankadnak az ifjak, még a legkiválóbbak is megbotlanak. 31De akik az ÚRban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek, mint a sasok, futnak, és nem lankadnak meg, járnak, és nem fáradnak el.
Ez az ige foglalja össze leginkább a 2021. október 8-10. hétvégét, hiszen a Debreceni Református Hittudományi Egyetem ötödéves hallgatói és évfolyamfelelős oktatói Telkibányán tapasztalta meg fizikailag és lelkileg is, hogyan lehet megfáradni, megbotlani, de az Úr segítségével ismét szárnyalni, futni és járni.

Újszövetségi bibliaismereti vetélkedő

Nagy örömünkre a 2021/2022 tanév első félévében egy újabb programot sikerült létrehoznunk a diákság részére. A minden évben megrendezésre kerülő Patmosz Konferencia mellett 2021. október 13-án sor került az Újszövetségi Bibliaismereti Vetélkedőre is. A Debreceni Református Hittudományi Egyetem Újszövetségi Tanszéke adott helyet ennek a vetélkedőnek. Első alkalommal került megrendezésre, és azt kell mondanunk, hogy meglepetésünkre sok részvevővel. Az alkalmon 16 lelkes, teológus és tanító szakos diák vett részt, vegyes évfolyamokból.

Discimus - Tanulunk!

Discimus címmel megjelent a DRHE Tehetségpont első önálló kiadványa dr. Baráth Béla Levente rektor úr szerkesztésében. A kötet a 2020/2021. tanév tehetséggondozó munkájába ad betekintést hallgatói tanulmányokon keresztül.

Intézményi matematikaverseny

A Szendrei János Matematikaverseny helyi fordulóját október 4–6. között rendezte meg a DRHE Matematika és Informatika Tanszéke. Az intézményi forduló első négy helyen végzett hallgatója továbbjutott az országos fordulóba, ahol mind a csapatversenyen, mind az egyéni versenyen képviselhetik egyetemünket. A verseny országos fordulóját idén Vácon, az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán rendezik meg.
 Az országos versenyre továbbjutott hallgatók:
1.    Dankó Diána Fanni (2. évfolyam)
2.    Pribék Franciska Anna (2. évfolyam)

Új időpontban az intézményi mesemondó verseny

Tájékoztatjuk az érdeklődő hallgatókat, hogy a tanító és hitéleti szakosoknak meghirdetett intézményi mesemondó versenyt a Magyar Nyelvi és Irodalmi Tanszék új időpontban, november 9-én 11 órától rendezi meg az Arany János teremben.
A résztvevőknek egy szabadon választott magyar népmesét kell elmondaniuk, minden versenyző emléklapot kap, a díjazottak pedig az oklevélen kívül pénzjutalomban részesülnek. A zsűri által kiválasztott hallgató a tavaszi országos versenyen képviselheti intézményünket.

Intézményi szakmai, tudományos ösztöndíj pályázati felhívás 2021/22/01

A tantervi követelményeken túlmutató tevékenységet végző hallgató részére, pályázat alapján intézményi szakmai, tudományos ösztöndíj (a továbbiakban: intézményi ösztöndíj) folyósítható.
Benyújtási határidő: 2021. október 27. 16 óra
Helye: HÖK Iroda – I/125.
Az intézményi ösztöndíj pályázat alapján egy tanulmányi félévre (5 hónapra) odaítélt, havonta folyósított juttatás.
A pályázati kiírás innen letölthető.

Oldalak

Feliratkozás DRHE RSS csatornájára