Rektori rendelkezés a távolléti oktatás folytatásáról és a hivatalok működési rendjéről

Rektori rendelkezés a távolléti oktatás folytatásáról és a hivatalok működési rendjéről - 2021.04.07.

Értesítési rend karantén kötelezettség esetén - 2021.03.04.

Bibliafordító diákok

Az Ószövetségi Tanszék és az Újszövetségi Tanszék oktatói bibliafordító versenyt hirdettek a 2020/21. tanév tavaszi félévében, amelyre a Példabeszédek könyve 31. fejezetének és/vagy a Jelenések könyve 5. fejezetének fordításával lehetett jelentkezni. Az eredeti héber és görög szöveg alapján készült műfordítások mellett a jelentkezőknek filológiai indoklást is kellett fűzni a fordításban hozott döntésekhez. 

Pályázat

A hittudományok vagy a filozófia tárgykörébe tartozó tudományos szakkönyvek publikációjának költségeire lehet pályázatot benyújtani a Böszörményi Jenő Lelkész és Neje Emlékalapítványhoz. Határidő: 2021. május 31. Pályázati keretösszeg: 1.300.000 Ft.

Jelentkezés szakirányú továbbképzésre

A DRHE Felnőttképzési Központja a 2021/2022 tanévben is várja az érdeklődőket szakirányú továbbképzéseire. 
Pedagógus továbbképzések:
Család- és gyermekvédelem szakos pedagógus 
Drámapedagógia területen pedagógus szakvizsgára felkészítő 

Nemzeti felsőoktatási ösztöndíj 2021/2022. tanév

1.    A Debreceni Református Hittudományi Egyetemen a nemzeti felsőoktatási ösztöndíjban részesíthető hallgatók száma – a 2020. október 15-ei állapotnak megfelelő statisztikai adatközlése szerint a Kormányrendelet 24.§ (2) bekezdésének megfelelően – a 2021/22-es tanévre 3 fő. 
A pályázat meghirdetése 2021. május 3. napján, a helyben szokásos módon és helyeken (honlapon, hirdetőkön), a jogszabályokban és a belső szabályzatokban foglaltaknak megfelelően történik meg.  (ld. 2. sz. melléklet)

Online ülésezett a SOMEF

2021. április 24-én a kelet-közép-európai régió 11 protestáns teológiája tartott félnapos online konferenciát.

Tanítós siker az OTDK-n

A tavaly diplomát szerző Tóth Lilla hallgatónk idén tavasszal kapott lehetőséget, hogy diákköri kutatását bemutassa az OTDK-n, amelyen országos II. helyezést ért el tagozatában.

 

III. helyezés az OTDK-n

A 35. OTDK Társadalomtudományi Szekciójában Kiss Ingrid Csenge, V. évfolyamos teológus-lelkész szakos hallgató országos III. helyezést ért el tagozatában.

Oldalak

Feliratkozás DRHE RSS csatornájára