Konferencia Wittenbergben

November 3. és 5. között Kustár Zoltán rektor és Németh Áron adjunktus vezetésével négy fős delegáció vehetett részt egy intenzív hermeneutikai szemináriumon Wittenbergben.

„Mert egy a kenyér…”

„Mert egy a kenyér…” Az eucharisztia ökumenikus perspektívában címmel közös tudományos szimpóziumot rendez a Both Antal Teológiai és Kulturális Alapítvány, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem és a Károli Gáspár Református Egyetem november 14-én.

Tanulmányi kirándulás           

Egyetemünk IV. évfolyamos tanító szakos hallgatói a Romológia Tanszék szervezésében és vezetésével november 6-án ismét tanulmányi kirándulásra utaztak, ezúttal Szendrőládra, ahol a halmozottan hátrányos helyzetű cigány gyermekek oktatásába nyertek betekintést. A helyi Általános Iskola 1-8. osztályaiban 4-4 órán hospitáltak hallgatóink.

Kiváló sportolók

Első alkalommal lehetett sport ösztöndíjra pályázni. Gál Hanna Krisztina, Irimiás Erika és Mihók Ilona kapott a kiemelkedő sportteljesítményéért ösztöndíjat. Gratulálunk nekik!

Mesét mondtak

A gyakorlóiskolából érkezett diákzsűri előtt is megmérettettek azok a tanító szakos hallgatók, akik november 12-én részt vettek a DRHE Magyar Nyelvi és Irodalmi Tanszéke által hirdetett intézményi mesemondó versenyen. Az első helyezést elért hallgató tavasszal az országos mesemondó versenyen vesz részt, a második helyezett pedig a karácsonyi ünnepi hangversenyen mondhat el egy alkalomhoz illő történetet.

Magyar Tudomány Ünnepe a Debreceni Református Hittudományi Egyetemen

A Magyar Tudomány Ünnepéhez kapcsolódó, immár hagyományosnak mondható egyetemi rendezvényeink mellett, az idei alkalomnak három esemény is különös hangsúlyt ad: - A diaszpóra magyarság lelkigondozásában évtizedeken keresztül jelentős szerepet betöltő Bütösi János püspök, majd debreceni teológiai tanár születésének századik évfordulója kapcsán megrendezésre kerülő emlékülés. - Az "Őrállóvá tettelek. Műhelytanulmányok a debreceni teológiai oktatás és református lelkészképzés 1850-2000 közötti történetéhez" című nagyformátumú intézménytörténeti kötet bemutatása. - Az "Útravaló. Híres tanárok és diákok a Debreceni Református Kollégiumban" című történelmi dokumentumfilm sorozat ősbemutatója.

Az autizmussal élő gyerekek inklúziója

Magyarországon csaknem 150 000 embert érint az autizmus. A Felnőttképzési Központunk következő szakmai napján az autizmussal élő gyermekek integrált nevelésének lehetséges irányairól lesz szó. Stefanik Krisztina játékos, gyakorlati példák keretében beszél arról, hogyan lehet erősíteni a gyermekek között a kölcsönös elfogadást, milyen lehet egy autizmus-barát osztály, és egy új tudásformáló programot is ismertet. A szakmai nap november 9-én, szombaton 9 órakor kezdődik a Díszteremben.

Mesemondó verseny

A DRHE Magyar Nyelvi és Irodalmi tanszéke intézményi mesemondó versenyt hirdet az egyetem minden hallgatója számára.A versenyre egy szabadon választott (maximum 5-6 perces) magyar népmese előadásával lehet nevezni - november 11-én 17 óráig személyesen a tanszék oktatóinál vagy a vitez [dot] ferenc [at] drhe [dot] hu címen.

Oldalak

Feliratkozás DRHE RSS csatornájára