Új internetezési lehetőségek

Elindult egyetemünkön is az Eduroam rendszer, amely vezetéknélküli hálózati rendszer a kutatási és oktatási intézmények alkalmazottai és hallgatói számára világszinten ingyenes internet kapcsolódást tesz lehetővé.

"Ige-Idők"

Az Akadémiai Istentiszteletek rendje a 2019/2020-as tanév őszi szemeszterében.

Állásajánlat

A Debreceni Református Hittudományi Egyetem rektora pályázatot hirdet Gazdasági csoportvezető munkakörre, az egyetem működésével kapcsolatos pénzügyi, gazdasági feladatok ellátására.

Különdíj és első hely

Első helyezést ért el a Vox Antiqua Kamarakórus Nagybányán a 9. Liviu Borlan Nemzetközi Kórusversenyen. Nemcsak az első helyet sikerült elhozni a debreceni kórusnak, hanem a kötelező mű legjobb előadásáért járó Liviu Borlan különdíjat is megszerezte.

Hit által lehet érezni Isten jelenlétét

Szükségünk van a jó időben, jót szóló pedagógusokra és lelkészekre, akik helyükön vannak és tudnak Isten jelenlétéről – mondta Fekete Károly püspök a Debreceni Református Hittudományi Egyetem tanévnyitóján. Idén szeptemberben 180 hallgató kezdi meg tanulmányait az egyetemen.

A cél kapujában

Tizenhárom már záróvizsgát tett volt egyetemi hallgatónkat ajánlott az egyházkerületi tanács egységes lelkészképesítő vizsgára. A lelkészképesítő vizsga szeptember 17-én és 18-án Budapesten lesz, amennyiben ez a vizsga is sikerül, lelkipásztorrá szentelik az egykori hallgatókat. A református egyház törvényei szerint a felszentelés után válhat valaki önálló lelkésszé.

Rendszeres szociális ösztöndíj pályázati felhívás

A Debreceni Református Hittudományi Egyetem Diákjóléti Bizottsága és a HÖK Szociális Bizottsága rendszeres szociális ösztöndíj pályázatot hirdet a 2019/20-as tanév I. félévére.

Határnapok

A Debreceni Református Hittudományi Egyetem szenátusa június  18-án ülésezett. A szenátus tagjai elfogadták a 2019/2020. tanév határnapjait. A dokumentum innen letölthető.

Oldalak

Feliratkozás DRHE RSS csatornájára