A tanítási dráma és a szakértői dráma az osztályteremben

Kaposi László, a Magyar Drámapedagógiai Táraság elnöke, a Kerekasztal Színházi Nevelési Központ alapítója „Tanítási dráma és a szakértői dráma egyes alkalmazási lehetőségei osztálytermi környezetben” címmel tart előadást a felnőttképzés november 30-ai szakmai napján.

„Ami összeköt bennünket”

Második alkalommal szerveztek Ökumenikus Napokat Debrecenben. A Hittudományi Egyetemen a hazai és nemzetközi keresztyén felekezetek képviselői vettek részt. „Mert egy a kenyér…” Az eucharisztia ökumenikus perspektívában címmel közös tudományos szimpóziumot szervezett a Both Antal Teológiai és Kulturális Alapítvány, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem és a Károli Gáspár Református Egyetem november 14-én.

„Nyisd ki a szemedet és csökkentsd a szemetet!”

Csatlakozott egyetemünk a Hulladékcsökkentési Héthez. November 18-ától 22-éig négy programmal hívjuk fel a figyelmet a környezetünk védelmére. Az Európai Hulladékcsökkentési Hét kiemelt témája a környezettudatos szemléletformálás, az oktatás a hulladékkeletkezés megelőzése érdekében „Nyisd ki a szemedet és csökkentsd a szemetet!” szlogennel.

Magyar Tudomány Ünnepe a Debreceni Református Hittudományi Egyetemen

A Magyar Tudomány Ünnepéhez kapcsolódó, immár hagyományosnak mondható egyetemi rendezvényeink mellett, az idei alkalomnak három esemény is különös hangsúlyt ad: - A diaszpóra magyarság lelkigondozásában évtizedeken keresztül jelentős szerepet betöltő Bütösi János püspök, majd debreceni teológiai tanár születésének századik évfordulója kapcsán megrendezésre kerülő emlékülés. - Az "Őrállóvá tettelek. Műhelytanulmányok a debreceni teológiai oktatás és református lelkészképzés 1850-2000 közötti történetéhez" című nagyformátumú intézménytörténeti kötet bemutatása. - Az "Útravaló. Híres tanárok és diákok a Debreceni Református Kollégiumban" című történelmi dokumentumfilm sorozat ősbemutatója.

Tanulmányi kirándulás           

Egyetemünk IV. évfolyamos tanító szakos hallgatói a Romológia Tanszék szervezésében és vezetésével november 6-án ismét tanulmányi kirándulásra utaztak, ezúttal Szendrőládra, ahol a halmozottan hátrányos helyzetű cigány gyermekek oktatásába nyertek betekintést. A helyi Általános Iskola 1-8. osztályaiban 4-4 órán hospitáltak hallgatóink.

Kiváló sportolók

Első alkalommal lehetett sport ösztöndíjra pályázni. Gál Hanna Krisztina, Irimiás Erika és Mihók Ilona kapott a kiemelkedő sportteljesítményéért ösztöndíjat. Gratulálunk nekik!

Mesét mondtak

A gyakorlóiskolából érkezett diákzsűri előtt is megmérettettek azok a tanító szakos hallgatók, akik november 12-én részt vettek a DRHE Magyar Nyelvi és Irodalmi Tanszéke által hirdetett intézményi mesemondó versenyen. Az első helyezést elért hallgató tavasszal az országos mesemondó versenyen vesz részt, a második helyezett pedig a karácsonyi ünnepi hangversenyen mondhat el egy alkalomhoz illő történetet.

Konferencia Wittenbergben

November 3. és 5. között Kustár Zoltán rektor és Németh Áron adjunktus vezetésével négy fős delegáció vehetett részt egy intenzív hermeneutikai szemináriumon Wittenbergben.

Oldalak

Feliratkozás DRHE RSS csatornájára