Az izraeli nagykövet tett látogatást egyetemünkön

 Yossi Amrani, Izrael Állam magyarországi nagykövete kétnapos látogatást tett Debrecenben, csütörtökön Kustár Zoltán rektor fogadta a diplomatát. 

Elhunyt Pap Géza

Egyetemünk közössége mély megrendüléssel értesült Pap Géza haláláról. Vele a magyar református teológia elkötelezett és elmélyült művelőjét, a kortárs igehirdetés veretes alakját, a Kárpát-medencei Magyar Református Egység következetes és fáradhatatlan munkálóját veszítettük el. A család és az Erdélyi Református Egyházkerület gyászában osztozva, egyetemünk közössége kegyelettel emlékezik Papp Gézára, a DRHE tiszteletbeli doktorára.

Közös műhelymunka

Kultúrák közötti témákról szerveznek workshopot. Az Interkulturális Tanulmányok Kutatóintézete közös gondolkodásra hívja az érdeklődőket november 22-én, ahol a Partiumi Keresztény Egyetem oktatóinak előadásán elhangzottakat vitathatják meg.  

Pályázat

A hitéleti szakos hallgatóknak külföldi tanulmányi ösztöndíjra lehet pályázni a zsinati ösztöndíj program keretében.

Hallgatói önképzőkör indul

Az irodalom és művészetek iránt érdeklődőket várják a november 20-án induló önképző körre.

TDK konferencia

November 22-én rendezik meg a házi TDK konferenciát. Az előadó hallgatók olyan tudományos igényességű kutatómunkában vesznek részt, amely túlmutat a graduális képzésben oktatott tananyagon.

"Vissza a tiszta forráshoz"

"Az egyházzene művelőinek nem szabad hagyniuk, hogy elvesszen az a frissességet, amely az élő Istenből jön." A DRHE és a Károli Gáspár Református Egyetem Tanítóképző Főiskolai Kara „Negyedszázad a főiskolai kántorképzésben” címmel vándorkonferenciát szervezett a főiskolai kántor szak alapításának 25. évfordulója alkalmából. 

Playback

A „folyékony szobor” technika az események mögött zajló érzésekre alapoz, ezeket játssza vissza. Mindkettő az osztálytermi helyzetek és a diákok jobb megértését, a hatékonyabb reagálást segíti. Az 5 órás kreditpontot adó továbbképzés, nemcsak pedagógusoknak szól. 

Oldalak

Feliratkozás DRHE RSS csatornájára