I. Debreceni Ökumenikus Napok 

Mérföldkő? – A Közös Nyilatkozat a megigazulásról szóló tanításról (1999) és a református csatlakozás (2017) ökumenikus jelentősége címmel tudományos szimpóziumot rendez az egyetem és a Both Antal Teológiai és Kulturális Alapítvány.

"Intenzív szellemi munka"

Válogatás a reformáció emlékévének magyar nyelvű tudományos könyvterméséből címmel szervezett a hittudományi egyetem és a Debreceni Egyetem Magyar emlékezethelyek Kutatócsoportja könyvbemutatót.

Az izraeli nagykövet tett látogatást egyetemünkön

 Yossi Amrani, Izrael Állam magyarországi nagykövete kétnapos látogatást tett Debrecenben, csütörtökön Kustár Zoltán rektor fogadta a diplomatát. 

Elhunyt Pap Géza

Egyetemünk közössége mély megrendüléssel értesült Pap Géza haláláról. Vele a magyar református teológia elkötelezett és elmélyült művelőjét, a kortárs igehirdetés veretes alakját, a Kárpát-medencei Magyar Református Egység következetes és fáradhatatlan munkálóját veszítettük el. A család és az Erdélyi Református Egyházkerület gyászában osztozva, egyetemünk közössége kegyelettel emlékezik Pap Gézára, a DRHE tiszteletbeli doktorára.

Közös műhelymunka

Kultúrák közötti témákról szerveznek workshopot. Az Interkulturális Tanulmányok Kutatóintézete közös gondolkodásra hívja az érdeklődőket november 22-én, ahol a Partiumi Keresztény Egyetem oktatóinak előadásán elhangzottakat vitathatják meg.  

Pályázat

A hitéleti szakos hallgatóknak külföldi tanulmányi ösztöndíjra lehet pályázni a zsinati ösztöndíj program keretében.

Hallgatói önképzőkör indul

Az irodalom és művészetek iránt érdeklődőket várják a november 20-án induló önképző körre.

TDK konferencia

November 22-én rendezik meg a házi TDK konferenciát. Az előadó hallgatók olyan tudományos igényességű kutatómunkában vesznek részt, amely túlmutat a graduális képzésben oktatott tananyagon.

Oldalak

Feliratkozás DRHE RSS csatornájára