Harangzúgás

A trianoni békeszerződés aláírásának százéves évfordulóján, nemzeti összetartozásunk kifejezéseként azonos időben szólal meg minden templom és imaház harangja szerte a Kárpát-medencében. Június 4-én, magyar idő szerint 16 óra 30 perckor száz másodpercig szólnak a harangok.

A krízis vége a katarzis

 Átmeneti rítusok fontosságáról, a munkahelyelvesztés megéléséről és a kontrollvesztettségről is beszélt Kádár Annamária pszichológus. A Debreceni Református Hittudományi Egyetem oktatója a világjárvány előtt naponta ingázott városok és országok között. Ahogy nagyon sokunk élete, az övé is fordulatot vett.

Koronavírus

Folyamatosan frissülő hírfolyamunk a koronavírushoz kapcsolódó egyetemi hírekről, tájékoztatásokról és felhívásokról.

Diákköri kutatások

Online zajlott a TDK-konferencia. A tudományos diákköri munkát végző hallgató közül Nyakó Lili Zsófia munkája bizonyult a legjobbnak. Gratulálunk!

Nyelvvizsga nélkül is átvehetők a diplomák

A döntés vonatkozik minden diplomára, függetlenül attól, hogy hány nyelvvizsgát írnak elő a felsőoktatási jogszabályok az adott szakra, és attól is, hogy egy vagy több nyelvvizsga hiányzik. Egyetemünk erre vonatkozó tájékoztatója itt olvasható.

Mit hoz ki belőled a karantén?

Milyen tulajdonságainkra, képességeinkre világíthat rá a kialakult helyzet? Kathyné Mogyoróssy Anita, mentálhigiénés tanácsadó írása. 2. rész. 

Kutatás-finanszírozási pályázat

Az oktatók és kutatók tudományos és művészi alkotómunkájukhoz anyagi támogatáshoz juthatnak. A pályázat benyújtásának határideje: 2020. június 12.

Tanszékvezetői pályázatok

A Debreceni Református Hittudományi Egyetem rektora pályázatot hirdet a Dogmatikai Tanszék, a Szociáletikai és Egyházszociológiai Tanszék, valamint a Bibliai Teológiai és Vallástörténeti Tanszék tanszékvezetői tisztségeire.

Oldalak

Feliratkozás DRHE RSS csatornájára