Pályázati felhívás

A Debreceni Református Hittudományi Egyetem rektora pályázatot hirdet az egyetem Bibliai Teológiai és Vallástörténeti Tanszékére egy főállású, teljes munkaidős egyetemi tanári munkakör betöltésére. 

A hitéleti szakok elkötelezettje

A kétnapos hitéleti alkalmassági vizsgán negyven leendő hallgató vett részt. A hitéleti képzésekre jelentkezők fele a lelkész szakot jelölte meg. A leendő hallgatók közül hatan határon túlról érkeztek.

"Egyetlen hazánk van: ez a magyar nyelv"

Kazinczy-érmmel és különdíjjal tértek haza hallgatóink az országos Kazinczy Ferenc Szép Magyar Beszéd Versenyről. Gratulálunk Kiss Eszternek és Iván Emesének!

Hirdesse egységünket!

Az eltelt évtized megmutatta, hogy a magyar reformátusok egysége él és élni akar – ahogy egy fa is. Ezért faültetéssel kezdődött református egységünk hálaadóünnepe a Magyar Református Egyház Közös Zsinatának május 17-i ülése előtt. Egyházunk püspökei és a Kárpát-medencei egyházmegyék képviselői közösen ültettek el egy tölgyfát a Debreceni Református Kollégium Díszudvarán, ezzel is kifejezve összetartozásunkat.

Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj

Pályázhatnak azok a hallgatók, akik az egyetem által előírt feltételeknek megfelelnek, szakmai tekintetben kimagasló munkát végeznek, kiemelkedő tudományos diákköri, tanszéki demonstrátori, publikációs tevékenységet folytatnak. 

Tanulmányi kirándulás Hodászon

A Romológia Tanszék szervezésében május 9-én a 3. évfolyam nappali tagozatos tanító szakos hallgatói tanulmányi kiránduláson vettek részt Hodászon Berek Sándor vezetésével. Az egyetemünk az egyetlen olyan felsőoktatási intézmény, ahol minden nappali tagozaton végzett hallgató részt vesz romológiai képzésben.

Projektkiállítás

A Pedagógia és Pszichológia tanszéken a hallgatói projektmunkák kiállítása már több éves múltra tekint vissza. Ebben az évben május 14-én nyitottuk meg a DRHE második emeleti folyosóján. A kiállítás témái: oktatási módszerek, pedagógiai értékelés, az oktatás infrastruktúrája, szervezeti formák és szervezési módok, egészséges életmód, a mentálhigiéné alapkérdései, a gyermekvédelem és az egész napos iskola. 

Hadd tartsunk veletek!

Egész napos rendezvénnyel ünneplik az egységes Magyar Református Egyház megalakulásának 10. évfordulóját május 18-án, szombaton Debrecenben.

Oldalak

Feliratkozás DRHE RSS csatornájára