Intézkedési terv

Felvételi jelentkezés határnapjai

Nyílt nap: 2022. január 25. ( 14-15 óráig tájékoztató film, 15-16 óráig online fórum)
Jelentkezési határidő tanító szakra: 2022. február 15.
Jelentkezési határidő hitéleti szakjainkra: 2022. február 28.
Alkalmassági elővizsga tanító szak: 2022. február 4. 
Alkalmassági vizsga hitéleti szakjainkra: 2022. május 17.
Alkalmassági vizsga tanító szak: 2022. május 24-25.

Tanító szakra elő-alkalmassági vizsgát szervez intézményünk február 4-én 9 órakor

A tanító szakra jelentkezőket szeretettel várjuk az elő-alkalmassági vizsgára. Az elő-alkalmassági vizsgán nem kötelező részt venni, ez egy lehetőség. Akinek sikeres lesz a vizsgája, annak már nem kell újabb alkalmassági vizsgán részt vennie, ez az eredmény érvényes a 2022. évi felvételi eljárásban bármelyik intézmény tanító szakjára jelentkezik is.

Keresztféléves kiegészítő műveltségterületi képzés

2022. februártól részismereti képzés indul az egyetemen ének és matematika műveltségterületeken.
A jelentkezés előfeltétele a tanítói diploma.
A képzés két féléves, összesen 105 elméleti órát és 20 óra tanítási gyakorlatot jelent. Az elméleti órákat előre meghatározott hétvégi időpontokra tervezzük (péntek délutánra és szombatra), a gyakorlati képzés helyét a hallgatók szabadon megválaszthatják. 
Az egyes képzések indításához minimálisan öt fő jelentkezése szükséges.
A képzés sikeres elvégzését követően a tanító jogosultságot szerez a választott műveltségterületi tantárgy oktatására az általános iskola 5. és 6. évfolyamán.
A jelentkezési lap innen letölthető.

A legügyesebb tollforgatók lettek

A DRHE Magyar Nyelvi és Irodalmi Tanszéke által második alkalommal meghirdetett mese- és novellaíró pályázatunkra a határidőig összesen 15 pályamunka érkezett, a pályázók között egyaránt voltak teológus, teológus-lelkész és tanító szakos hallgatók. 
A megosztott első díjat Kele Enikő negyedéves tanító és Módis László harmadéves teológus-lelkész szakos hallgató érdemelte ki. 

Neveléstörténeti vetélkedő

2021. november 25-én 14 órától a 141. teremben került megrendezésre a mintegy másfél évtizedes múltra visszatekintő és változatlan népszerűségnek örvendő vetélkedő. A Pedagógia és Pszichológia Tanszék által és a Felnőttképzési Központ segítségével szervezett programon nappali tagozatos első évfolyamos tanító szakos hallgatók vettek részt, akik kilenc, háromfős csapatot alkotva mérték össze tudásukat, tehát szinte a teljes évfolyam képviseltette magát.

Nemzeti Tehetség Program

Végéhez ért az NTP-HHTDK-20-0025 azonosítószámú, az intézményi tehetséggondozás fejlestésére irányuló pályázatunk 2020/2021-es programja, melyet a Miniszterelnökség 1.550.000 Ft-tal támogatott. A program címe: "Diszciplináris műhelyek kialakítása a DRHE-n". A pályázat bővebb szakmai beszámolója itt érhető el: https://www.drhe.hu/20211126/szakmai-beszamolok

A magyar protestáns teológiai gondolkodás története. A kezdetektől napjainkig

8. Teológiatörténeti műhelykonferencia
Helyszín: DRHE, Dogmatika Tanszék
Időpont: 2021. november 26.
A részletes program itt tekinthető meg!

Oldalak

Feliratkozás DRHE RSS csatornájára