Doktoravatás, könyvbemutató és Hatvani István Emléknap

Hatvani munkássága ráirányítja a figyelmet, hogy a mai teológia művelésünk miként reflektál a természeti világ és benne a mi egyéni és közösségi életünk eseményeire. Az emléknap ezért kapcsolódik össze a Debreceni Református Hittudományi Egyetemhez kötődő teológiai szakkönyvek bemutatásával és az új doktorok felavatásával.

Sokkal több, ami összeköt bennünket, mint ami elválaszt

Először rendeztek Debrecenben ökumenikus napokat. A hittudományi egyetem és a Both Antal Teológiai és Kulturális Alapítvány Konferenciájának a célja, hogy az ökumenikus párbeszéd érdemben erősödjön és gyakorlati hatásai legyenek.

Resztoratív technikák alkalmazása az iskolában

 Negrea Vidia, klinikai pszichológus, az IIRP (International Institute for Restorative Practices) elnökségi tagja Resztoratív technikák alkalmazása iskolai kontextusban címmel tart előadást november 28-án szerdán. A szakmai nap 6 órás, kreditpontot adó továbbképzés.

"Intenzív szellemi munka"

Válogatás a reformáció emlékévének magyar nyelvű tudományos könyvterméséből címmel szervezett a hittudományi egyetem és a Debreceni Egyetem Magyar emlékezethelyek Kutatócsoportja könyvbemutatót.

Az izraeli nagykövet tett látogatást egyetemünkön

 Yossi Amrani, Izrael Állam magyarországi nagykövete kétnapos látogatást tett Debrecenben, csütörtökön Kustár Zoltán rektor fogadta a diplomatát. 

Elhunyt Pap Géza

Egyetemünk közössége mély megrendüléssel értesült Pap Géza haláláról. Vele a magyar református teológia elkötelezett és elmélyült művelőjét, a kortárs igehirdetés veretes alakját, a Kárpát-medencei Magyar Református Egység következetes és fáradhatatlan munkálóját veszítettük el. A család és az Erdélyi Református Egyházkerület gyászában osztozva, egyetemünk közössége kegyelettel emlékezik Pap Gézára, a DRHE tiszteletbeli doktorára.

Közös műhelymunka

Kultúrák közötti témákról szerveznek workshopot. Az Interkulturális Tanulmányok Kutatóintézete közös gondolkodásra hívja az érdeklődőket november 22-én, ahol a Partiumi Keresztény Egyetem oktatóinak előadásán elhangzottakat vitathatják meg.  

Pályázat

A hitéleti szakos hallgatóknak külföldi tanulmányi ösztöndíjra lehet pályázni a zsinati ösztöndíj program keretében.

Oldalak

Feliratkozás DRHE RSS csatornájára