Ökumenikus közeledést és kutatást támogató pályázatok

Idén is négy pályázatot írt ki a Both Antal Teológiai és Kulturális Alapítvány. Összesen csaknem három millió forinttal segíti a felekezettudomány művelését, valamint a hazai történeti felekezetek jobb megismerését és közeledését. Többek között ökumenikus konferenciák, kulturális rendezvények, középiskolai és felsőoktatási programok anyagi támogatására lehet pályázni.

TDK ösztöndíj

 Pályázz TDK-ösztöndíjra! Ha tudományos diákköri munkát végző hallgató vagy ne szalaszd el a lehetőséget!

Kutatásmódszertan előadás

 A DRHE Tudományos Diákköri Tanácsa az egyetem tehetséggondozási programjának részeként tanterven kívüli kutatásmódszertani előadást hirdet olyan hallgatók számára, akik érdeklődnek a tudományos diákköri munka iránt, vagy segítséget igényelnek tanulmányaikhoz kapcsolódó kutatási tevékenységhez (szakdolgozat, szemináriumi dolgozat).

Emlékezés

A magyar nemzeti emlékezet részévé vált a gályarabok emlékoszlopa – mondta Baráth Béla rektorhelyettes a gályarab szabadítás emléknapján, február 11-én. Már negyedik alkalommal szervez a DRHE egyháztörténeti tanszéke, a Debreceni Egyetem Néderlandisztika Tanszéke és a Magyar Emlékezethelyek Kutatócsoportja közös megemlékezést.

Lelki alkalmak

A 2019/2020 tanév második szemeszterében is hétfőnként 18:00-kor kezdődnek az akadémiai istentiszteletek a Díszteremben. Az előző félévekhez hasonlóan reggeli áhítatot 8:30-tól tartunk az Egyetem Kápolnájában.

Rektori tisztség

Ketten nyújtották be pályázatukat a rektori megbízatás ellátására. Január 31-éig Baráth Béla és Fazakas Sándor adta be pályázatát.

Legjobb tanítóink

Szeretettel gratulálunk az Anyanyelvi Tanítási Verseny és a Környezetismereti-Tanítási Verseny házi fordulóján részt vevő hallgatóknak. Első helyezettek: Csernik Krisztina és Gombos Ádám.

Felnőttképzési Tanfolyam

Autizmussal élő gyermekek és tanulók inklúzív nevelésének-oktatásának alapjai címmel 30 órás akkreditált tanfolyamot hirdet a Felnőttképzési Központ, melyet az Autizmus Alapítvány indít.

Oldalak

Feliratkozás DRHE RSS csatornájára