Képzés 50 éven felülieknek

Korlátozott számban, de még lehet jelentkezni a Szenior Akadémia 2018/2019-es tanév őszi félévére. A Debreceni Református Hittudományi Egyetem Szenior Akadémiáját összesen csaknem ötszázan látogatják.

Az ötödik félév indul a Szenior Akadémián az 50 év fölötti korosztály számára (s ezzel első egyházi felsőoktatási intézményként csatlakozott az országban néhány helyen már 2011 óta folyó szenior képzési hálózathoz). A képzés célja az érintett korosztály ismereteinek frissítése, bővítése – részben a munkaerő-piaci be- és visszailleszkedés támogatása, részben pedig a szellemi aktivitásának megőrzése-fejlesztése –, a „szórakozva tanulás” jegyében. A Szenior Akadémia e generáció sajátos élethelyzetével összefüggő ismeretek mellett a társadalom- és természettudományok, az orvostudomány, az irodalom, a képzőművészet és a vallástudomány legújabb eredményeit kínálja közérthető, érdekes formában.

A felsőfokú végzettséghez nem vezető képzés időtartama 4 félév. A képzési program az őszi és a tavaszi félévben egyaránt 5-5 képzési napból áll, melyeket az egyetem a szeptember–november, valamint a március–május időszakokban, kéthetes időközönként  hirdeti meg. Egy képzési napon két előadás hangzik el, illetve lehetőség nyílik a kérdésekre, megbeszélésre, egyenként összesen 90 percben. A két előadás között 30 perc szünetet tartunk. Az előadások végén – visszajelzésként, illetve a további témákra tett javaslatok begyűjtése érdekében – egy rövid elégedettségi kérdőívet is kitölthetnek a résztvevők.

Az őszi szemeszter képzési programja itt olvasható.

Jelentkezni a Felnőttképzési Központban lehet személyesen (Debrecen, Kálvin tér 16.) vagy a harangi [dot] ibolyaatdrhe [dot] hu email címen. A regisztációs lap innen letölthető.