Jelentkezz kiegészítő műveltségterületi képzésre!

Legyen piacképesebb a tanító diplomád! Válassz még egy műveltségterületet és szerezz előnyt a munkaerőpaicon! Szeptemberétől részismereti képzés indul az egyetemen angol, ének-zene, informatika, matematika, testnevelés és sport, valamint vizuális nevelés műveltségterületeken.

 

 

 

Tisztelt Érdeklődő Pedagógusok!

A Debreceni Református Hittudományi Egyetem 2018. szeptemberétől részismereti képzést indít angol, ének-zene, informatika, matematika, testnevelés és sport, valamint vizuális nevelés műveltségterületeken.

A jelentkezés előfeltétele a tanítói diploma.

A képzés két féléves, összesen 105 elméleti órát és 20 óra tanítási gyakorlatot jelent. Az elméleti órákat előre meghatározott hétvégi időpontokra tervezzük (péntek délutánra és szombatra), a gyakorlati képzést pedig a Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola szervezi.

Az angol műveltségterületen a két félévben összesen 160 elméleti órát és 20 óra gyakorlatot kell teljesíteni. A képzés sikeres teljesítésének előfeltétele a középszintű (legalább a középfokú nyelvvizsga szintjének megfelelő) nyelvtudás. Az angol műveltségterületre jelentkezőknek – kellő számú jelentkező esetén – augusztus 27. és 31. között nyelvi meghallgatáson kell részt venniük, melyről augusztus 22. után értesítést kapnak.

Az egyes képzések indításához minimálisan öt fő jelentkezése szükséges.

A képzés sikeres elvégzését követően a tanító jogosultságot szerez a választott műveltségterületi tantárgy oktatására az általános iskola 5. és 6. évfolyamán, illetve az idegen nyelv esetén az általános iskola 1-6. osztályában.

A jelentkezési lap innen.

További felvilágosítást kérhetnek Dr. Csillag Andrea intézetvezetőtől (elérhetősége: csillag [dot] andreaatdrhe [dot] hu ()) vagy Verdesné Szilágyi Erika és Szabó-Gömöry Rita tanulmányi előadóktól (elérhetőségek: verdesne [dot] erikaatdrhe [dot] hu () és gomory [dot] ritaatdrhe [dot] hu (), (52) 518-564 és (52) 518-578)).

Tandíj: 130.000 forint/félév.

Jelentkezési lapok beérkezési határideje: a felhívás közzétételétől 2018. augusztus 22-ig.

A tandíj befizetésének határidejéről, illetve a nyelvi meghallgatás időpontjáról minden jelentkező értesítést kap, kérjük, előtte ne utalják el a tandíjat.

A jelentkezési lapokat személyesen vagy postai úton kérjük eljuttatni a DRHE Tanulmányi Osztályára (4024 Debrecen, Kálvin tér 16.).