BÖLCSKEI GUSZTÁV: Krisztus világossága. Tanulmányok, igehirdetések, meditációk.

"Krisztus világossága" címmel jelent meg dr. Bölcskei Gusztáv gyűjteményes kötete, melyet 65. születésnapja alkalmából állított össze és adott ki a Debreceni Református Hittudományi Egyetem. A könyv a püspök-professzor tudományos előadásaiból, igehirdetéseiből és meditációiból kínál gazdag válogatást: szeretettel ajánljuk azt a rendszeres teológia szerelmeseinek és a tartalmas igei szolgálatra vágyóknak egyaránt. 
A mű az Acta. Debreceni teológiai tanulmányos sorozat 9. köteteként jelent meg, szerkesztette: Kustár Zoltán és Kovács Krisztián....

Ünnepi Kollégiumi Közgyűlés

A Debreceni Református Kollégium 2017. november 25-én 10 órától tartja éves rendes közgyűlését, melynek keretében hálát adunk Istennek a debreceni református iskolahálózat megújítását célzó beruházási program eredményes lezárásáért.
Ünnepségünket megtiszteli jelenlétével és köszöntőjével Áder János köztársasági elnök úr.

Erre az alkalomra szeretettel hívjuk és várjuk intézményünk minden dolgozóját, hallgatóját.

Látogatás a Horvátországi Református Keresztyén Kálvini Egyháznál

Egyetemünk két tanára Dr. Gonda László és Dr. Németh Áron  2017. november 3–5. között látogatást tett a Horvátországi Református Keresztyén Kálvini Egyháznál. Oktatóink a helyi Nőszövetség által a reformáció 500. évfordulója alkalmából   szervezett konferencián  vettek részt Kórógyon.  Németh Áron előadásaiban a XVI. századi magyar  protestáns zsinatokon keresztül mutatta be a magyar reformáció kezdeteit és Benczédi Székely István reformátor munkásságát ismertette, Gonda László pedig a reformáció és a misszió kérdéséről osztotta meg röviden gondolatait.  Vasárnap Németh Áron igehirdetési szol...

XXVI. Országos Szendrei János Matematikaverseny

Egyetemünk tanító szakos csapata hetedik helyezést ért el a 2017. november 10-12. között Győrben megrendezett, XXVI. Országos Szendrei János Matematika Feladatmegoldó Versenyen.
 
A csapat tagjai:

Csernik Krisztina (2. évfolyam)
Horváth Melinda (2. évfolyam)
Kovács Márta Réka (2. évfolyam)
Smidróczki Nikoletta (3. évfolyam)
 
A hallgatókat T. Nagy Judit készítette fel a versenyre.

"Kutatnék, de hogyan?" c. kutatásmódszertani kurzus

A DRHE Tudományos Diákköri Tanácsa minden érdeklődőt szeretettel vár a "Kutatnék, de hogyan?" c. kutatásmódszertani kurzus 2. blokkjára. Időpont: 2017. november 17.,12:15. Helyszín: Szenci Molnár Albert teremben.

Intézményi szakmai, tudományos és sport ösztöndíj pályázati felhívás

A DRHE Diákjóléti Bizottsága intézményi szakmai, tudományos és sport ösztöndíj pályázatot hirdet a tantervi követelményeken túlmutató (ld: köztársasági ösztöndíj pályázati lap!) tevékenységet végző hallgató részére.

A pályázat benyújtási határiideje: 2017. november 24. 12 óra (HÖK Iroda - I/125.)

Intézményi szakmai, tudományos és sport ösztöndíj pályázati felhívás

Intézményi közéleti ösztöndíj pályázati felhívás

A DRHE Diákjóléti Bizottsága közéleti ösztöndíj pályázatot hirdet a tantervi követelményeken túlmutató szakmai és közéleti tevékenységet végző hallgató részére.

A pályázat benyújtási határideje: 2017. november 24. 12 óra (HÖK Iroda - I/125.)

Intézményi közéleti ösztöndíj pályázati felhívás 

Kihívást jelentő viselkedések befolyásolásának lehetőségei és technikái – szakértői nap

A DRHE Felnőttképzési Központjában 2017. december 2-án szombaton 10.00 kezdettel Őszi Tamásné gyógypedagógus, a budapesti Autizmus Alapítvány Általános Iskolájának igazgatója tart szakértői napot „KIHÍVÁST JELENTŐ VISELKEDÉSEK BEFOLYÁSOLÁSÁNAK LEHETŐSÉGEI ÉS TECHNIKÁI” címmel. A továbbképzés célja az egyes területeken kifejezetten jól teljesítő, de kommunikációs és szociális területen életkoruktól eltérően viselkedő diákok megsegítésére irányuló új módszerek megismertetése a pedagógusokkal. Az autizmus mint lehetség...

Oldalak

Feliratkozás DRHE RSS csatornájára