Komplex Instrukciós Program - Felnőttképzési szakmai nap

Dr. habil K. Nagy Emese, a Prima Primissima díjas Hejőkeresztúri Általános Iskola igazgatója, a Miskolci és az Eszterházy Károly Egyetem docense 2017. február 25-én, szombaton öt órás továbbképzést tartott a Debreceni Református Hittudományi Egyetemen a Felnőttképzési Központ szervezésében.
 
A szakmai napon az előadó a Komplex Instrukciós Programot mutatta be. A módszer az amerikai Stanford Egyetem által kifejlesztett Complex Instruction programnak a hazai adaptációja, amit a hejőkeresztúri iskola szakemberei dolgoztak ki és vezettek be elsőként Magyarországon. A Komplex Instrukciós Program olyan - tudásban és szocializációban -  heterogén tanulói összetételt feltételező, csoportmunkán alapuló eljárás, ami eredményesen alkalmazható minden gyermek iskolai sikerességének megalapozásában. A módszer célja, hogy minden tanuló tudásszintje emelkedjen, és mindenkinek része legyen sikerélményben az osztálymunka során.
A téma iránti igényt és érdeklődést jelzi, hogy Budapestről és további hét megyéből (Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg) 103 pedagógus, gyógypedagógus, fejlesztőpedagógus, óvodapedagógus, pszichológus és pedagógiai szaktanácsadó jelentkezett be a kreditpontos továbbképzésre. Az összesen 25 település 54 intézményéből érkezett résztvevők között jelentős számban ott találjuk az egyházi fenntartású intézmények képviselőit is (17 fő református, 6 fő katolikus).
A résztvevők a továbbképzés elvégzéséről tanúsítványt kaptak.