Hírolvasó

Hívő közösségek és a környezetvédelmi mozgalmak

Reformatus.hu - 1 óra 1 perc
Az Edinburghi Egyetem, az Egyesült Királyság Művészet és Bölcsészet Kutatótanácsa, valamit az Európai Keresztyén Környezetvédelmi Hálózat közös szervezésében került sor egy három napos szimpóziumra május 18–20 között, amelyen a hívő közösségek teremtésvédelmi tevékenysége került fókuszba.

A mennybemenetelről

Reformatus.hu - 6 óra 42 perc
„Van pártfogónk az Atyánál: az igaz Jézus Krisztus..." Ő képvisel minket, akik benne hiszünk. Sándor Töhötöm írása mennybemenetel ünnepére.

Pünkösdig tart a Csillagpont kedvezményes jelentkezési időszaka

Reformatus.hu - 7 óra 22 perc
Szontágh Szabolcs, a Zsinati Ifjúsági Iroda vezetője beszámolt a 2017-as Csillagpont ifjúsági találkozó szervezéséről és az áprilisban megtartott Zsinati Ifjúsági Fórumról.

Huszonöt éve gyógyító közösségben

Reformatus.hu - 7 óra 48 perc
Az intézmény idei jubileumát május 13-án családi majálissal ünnepelték meg a gyermekkórház dolgozói és hozzátartozóik.

Egyéni életutak és a reformáció- Mező Misi

Reformatus.hu - 8 óra 1 perc
A reformáció 500 éves jubileumának alkalmából a Reformáció Emlékbizottság egy több részes kisfilm- és kerekasztalbeszélgetés- sorozatot indít, melynek első alkalmán, május 29-én Mező Misi, a Magna Cum Laude frontembere mesél a mindennapokban megélt protestáns meggyőződés erejéről.

Nincs talán még elfeledve a dal

Reformatus.hu - 8 óra 13 perc
Korábban nem látott kézirattári anyagok bemutatásával emlékezik meg a 200 éve született Tompa Mihályról az Országos Széchényi Könyvtár.

Országos lelkipásztori intézetet hoznak létre

Reformatus.hu - 9 óra 52 perc
A lelkipásztorok továbbképzésének támogatása és életpályájának egységes nyilvántartása lesz a feladata az Országos Lelkipásztori Intézetnek.

Jubiláló társadalmi missziók

Reformatus.hu - 12 óra 40 perc
Hálát adtak a huszonöt éves Tiszta Forrás Alapítvány, valamint a tíz éve működő Református Missziói Központ szolgálatáért, valamint a Protestáns Tábori Püspökség elmúlt esztendejéről is beszámoltak a Zsinat május 23-i ülésén.

Kelenföldi Barokk esték

Reformatus.hu - 13 óra 10 perc
A Kelenföldi Barokk Esték következő hangversenyét június 10-én 17 órakor tartják.

Pünkösdi bibliaolvasás

Reformatus.hu - 13 óra 21 perc
Nyilvános pünkösdi bibliaolvasásra, orgonakoncertre és ökumenikus istentiszteletre hívogat a Magyar Bibliatársulat Alapítvány június 5-én, pünkösdhétfőn 14 órától.

Crescendo Nyári Akadémia

Reformatus.hu - 14 óra 26 perc
2017. július 24. és augusztus 7. között immáron 14. alkalommal rendezik meg kéthetes nyári művészeti kurzust Tokaj. A Crescendo Nyári Akadémia kiváló lehetőséget biztosít az elmélyült munkára az előadó-művészet területén, valamint segít a szakmai megmérettetésekre való felkészülésben.

Meghívó a Debreceni Református Kollégium Baráti Kör találkozójára

Legfrissebb híreink - 15 óra 12 perc
A Debreceni Református Kollégium Baráti Köre 2017. május 27-28-án tartja találkozóját. Május 27-én este 19 órától Pál István "Szalonna" (kollégiumi öregdiák) és Bandája ad koncertet a Kollégium udvarán. Minden kedves érdeklődőt szeretettel hívnak és várnak a programokra.   Meghívó

Magyar Gábor gitár hangversenye a Díszteremben

Legfrissebb híreink - 15 óra 15 perc
2017. május 26-án 18 órakor a DRHE óraadó oktatója, Magyar Gábor  ad gitárhangversenyt a Díszteremben. A koncertre minden érdeklődőt szeretettel várunk.   Meghívó

Odaítélték a zsinati alapítású díjakat

Reformatus.hu - 15 óra 20 perc
A Magyarországi Református Egyház Zsinata május 23-i ülésén döntött arról, kik kapják 2017-ben a zsinati alapítású pedagógiai, szeretetszolgálati és lelkészi kitüntetéseket.

„A művészvilág sorsa a kereszténység számára is egy kihívás”

Reformatus.hu - 16 óra 10 perc
Füzesséryné Dudás Eszter brácsaművész, szólamvezető, szólista, művész-tanár, a nemzetközileg is ismert Crescendo Nyári Akadémia és Fesztivál társalapítója és elnöke. Vele beszélgettünk művészet és hit kölcsönhatásáról az immár tizennegyedik alkalommal megrendezésre kerülő programsorozat kapcsán.

Nem a kommunizmusra kellene mutogatni

Reformatus.hu - k, 05/23/2017 - 15:26
„Nem a kommunizmusra kellene mutogatni, amikor a jelenkori egyház nyomorúságának okait keressük" – hangsúlyozta a Zsinat tavaszi ülésszakát megnyitó beszédében Bogárdi Szabó István, a testület lelkészi elnöke.

Református félóra

Reformatus.hu - k, 05/23/2017 - 14:20
A Kossuth Rádióban május 24-én 13.30 órakor adásba kerülő református műsor tartalma.

Az egyház lényege

Reformatus.hu - k, 05/23/2017 - 12:38
Gaál Sándor tiszántúli zsinati tag áhítatával vette kezdetét a Magyarországi Református Egyház Zsinata XIV. ciklusának 7. ülésszaka május 23-án. A nyírségi egyházmegye esperese az Apostolok cselekedeteiről írott könyv 12. részének 5-17. versei alapján hirdette az igét.

Mennybemeneteli istentisztelet – kettős lekcióval

Reformatus.hu - k, 05/23/2017 - 12:03
A Református Zenei Fesztivál előestéjén, május 25-én 18 órakor a GK Liturgiai és Himnológiai Bizottsága ajánlása szerinti liturgiával tartanak énekes istentiszteletet Budapesten a Kálvin téri templomban.

Négyszáz éves örökség

Reformatus.hu - k, 05/23/2017 - 10:57
Egyházmegyei Presbiteri találkozó volt Pápán.

Oldalak

Feliratkozás Debreceni Református Hittudományi Egyetem hírolvasó csatornájára